Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για θέματα αγροτικής ανάπτυξης

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Δεκεμβρίου 2019
118 0

Ο Δήμαρχος  Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης συναντήθηκε χθες, παρουσία του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστα Αλεξανδρή, τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, κα Νατάσα Γκαρά και τους διευθυντές των πολιτικών γραφείων των Βουλευτών Ν.Δ. Ν. Έβρου, κ.κ Αναστάσιου Δημοσχάκη και Σταύρου Κελέτση, κ.κ. Σταύρο Στογιαννίδη και Γιώργο Μιχελή αντίστοιχα, πλην του κ. Δερμετζόπουλου που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν δύο σπουδαίας σημασίας έργα για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής: το αρδευτικό του Πετάλου Πέπλου και η  κατάργηση της διπλής άντλησης με την κατασκευή διώρυγας μήκους 850 μ., αρμοδιότητας λειτουργίας του ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου.

Αναφορικά με το πρώτο έργο, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν έκπληξη και απορία για τους λόγους που η προηγούμενη  δημοτική αρχή δεν το ενέταξε στο μέτρο 4.3.1 Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος στην έκδοση άδειας χρήσης νερού, η οποία είναι απαραίτητη για το εν λόγω έργο, ώστε να είναι ώριμο για ένταξη στην επαναπροκήρυξη  στο αντίστοιχο μέτρο του Υπουργείου.

Για το δεύτερο θέμα ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα σύνταξης μελέτης από τεχνική εταιρεία, ούτως ώστε να προωθηθεί άμεσα το έργο στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την ένταξη και την υλοποίησή του. 

Σχετικά άρθρα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ενημέρωσε τον Επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων (Πολιτική Προστασία) της Ευρωπαϊκής Ένωσης , για τις καταστροφές στη Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2017 0
Για την μεγάλης κλίμακας καταστροφή και τις ζημιές σε υποδομές και περιουσίες που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στη Σαμοθράκη, ενημέρωσε…

Λαμπάκης – Μιχαηλίδης… Μαζί στο RUN GREECE! “Φωτιά θα ανάψουν” τα παπούτσια

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Σεπτεμβρίου 2016 0
Η “κόντρα” εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρουπολης μεταφέρετε στους δρόμους της πόλης… Συμμετοχή στο RUN GREECE δήλωσαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπολης κ.…