Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Παυλίδης, με την διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, στη Θεσσαλονίκη, για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είτε γιατί χρηματοδοτεί τα έργα, είτε γιατί εκτελούνται στον γεωγραφικό της χώρο.

Παρουσία του Πρόεδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Απ. Αντωνούδη, της Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Γλ. Καλφακάκου και όλων των αρμοδίων στελεχών της και του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020 κ. Β. Πιτσινίγκου καθώς και των Προϊσταμένων των αρμόδιων τμημάτων της Υπηρεσίας, συζητήθηκε η πρόοδος των απαράδεκτα καθυστερημένων έργων :

1. Μάνδρα- Ψαθάδες, που πρέπει να περαιωθεί εντός του έτους 2016, άλλως θα είναι τεράστια η επιβάρυνση της Χώρας. Αποφασίστηκαν ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου εντός του 2016.
2. Αρδάνιο-Μάνδρα, στο οποίο εγκαίρως επιβάλλεται να γίνουν οι δέουσες τεχνοκρατικές διορθώσεις, που δημιούργησαν αγκυλώσεις και καθυστερήσεις. Αποφασίσθηκε να γίνουν τεχνοκρατικές συναντήσεις επίλυσης των προβλημάτων για την επίτευξη της ομαλής προόδου του έργου.
Η Περιφέρεια, εκφράζοντας την κοινωνία, τόνισε την ευρεία δυσαρέσκεια, πέραν των θανατηφόρων ατυχημάτων, για την πολυετή καθυστέρηση των έργων αυτών, με διαθέσιμους τους πόρους, που πρέπει να περαιωθούν.
3. Η ολοκλήρωση του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής. Διευκρινίστηκε ότι επίκειται η παράδοση του ενός εναπομείναντος κλάδου.
4. Η ολοκλήρωση του Κάθετου Άξονα Νυμφαίας-Εγνατίας Οδού, που εξελίσσεται ομαλά.
5. Η υλοποίηση του Κάθετου Άξονα Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, για τον οποίο συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα.
6. Ο μεγάλος περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης του οποίου η μελέτη ολοκληρώθηκε, πλην όμως, δεν υπάρχει χρηματοδότηση.
7. Η άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Εγνατία, για να επιταχυνθεί ο χρόνος διακομιδής των ασθενών.
8. Η μελέτη του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Καβάλα, της οποίας η ολοκλήρωση εκτιμάται εντός του 2016. Τέθηκε το θέμα της μέγιστης δυνατής διασύνδεσης και της μη δημιουργίας προβλημάτων όχλησης στους οικισμούς απ’ όπου διέρχεται. ( Σημειώνεται ότι στην παρούσα χρονική στιγμή στην εκπόνηση των μελετών του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Αμφίπολη δεν εμπλέκεται η Εγνατία Οδός).
9.Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περάτωσης του έργου και αποκατάστασης της προ 15 μηνών κατολίσθησης στο ύψος της Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΠέντε μελέτες έργων για Ανατ. Μακεδονία και Θράκη στο ΠΔΕ
Επόμενο άρθροΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ