Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει καταβληθεί στους τευτλοκαλλιεργητές το υπόλοιπο 20%-25% που απομένει για την εξόφληση της καμπάνιας του 2016.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Χρήστος Ρώσσιος μιλώντας σε τευτλοπαραγωγούς του Έβρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Ορεστιάδας, ο κ. Ρώσσιος ζήτησε τον τριπλασιασμό των στρεμμάτων με τεύτλα που καλλιεργούνται στον Έβρο και τη Ροδόπη μιλώντας με τους τευτλοπαραγωγούς. «Μέσα σε 10 μήνες κατορθώσαμε να ξεπληρώσουμε όλο το 2015 και το 80% περίπου των οφειλών του 2016, με προσπάθειες που έγιναν από την Ε.Β.Ζ. και χωρίς χρηματοδότηση» είπε. Ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι για φέτος η Βιομηχανία έχει εξασφαλίσει τα εφόδια των αγροτών που θα συνεργαστούν μαζί της, «ώστε να έχουν μια πολύ καλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή, να κερδίσουν εκείνοι, να έχει όφελος και η Βιομηχανία.

Ο κ. Ρώσσιος δεσμεύτηκε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα προσληφθούν τρεις εποχικοί γεωπόνοι, οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των παραγωγών με σκοπό την ενίσχυση της γεωπονικής υπηρεσίας του εργοστασίου Ορεστιάδας, την οποία επεσήμαναν οι τευτλοκαλλιεργητές στη διάρκεια της συνάντησης.

www.ypaithros.gr

Προηγούμενο άρθροΤρεις επιφανείς γυναίκες του Έβρου που διακρίνονται για το έργο και την δραστηριότητα τους, βραβεύτηκαν, απο την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας
Επόμενο άρθροΈλενα Κουντουρά: Στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο εκ των δύο διεθνών εργαστηρίων (workshop) που θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη, για το πρόγραμμα «Δυτικοί Δρόμοι του Μεταξιού»