Συνάντηση του Σάββα Δευτεραίου με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:16
511 0

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης και συζήτησε για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους γονείς των μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με πιο σημαντικά τα εξής:

▪         Την έλλειψη σύγχρονων σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων

▪         Τις εκκρεμείς επισκευές και συντηρήσεις στους σχολικούς χώρους

▪         Την απουσία αντισεισμικών και ηλεκτρολογικών ελέγχων

▪         Την πιστοποίηση πυρασφάλειας και πυροπροστασίας για όλα τα σχολικά κτήρια

Επισημάνθηκε ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη  Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου τα σχολεία να καταστούν ασφαλή για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.

Ως πρωταρχικής σημασίας αναδείχθηκαν επίσης:

▪         Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και η κάλυψη των κενών με αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να χάνονται επί χρόνια χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, που σε συνδυασμό με τις

▪         Αντιεκπαιδευτικές διατάξεις που αφορούν στο Νέο Λύκειο,

να οδηγούν περισσότερο τους μαθητές στα φροντιστήρια, ώστε να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό, με τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Ένωση Γονέων εξέφρασε την απογοήτευση και δυσαρέσκειά της για την άρνηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης να της εκχωρήσει ως αρμόδιος, έναν χώρο για έδρα της, αίτημα που έχει τεθεί επανειλημμένα και πλέον χρονίζει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου για όλα τα παραπάνω ζητήματα, επιμένοντας ιδιαίτερα στην καθιέρωση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής ως Υποχρεωτικής και μόνο στο πλαίσιο της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, που εντέλει επιτεύχθηκε, παρά την κάθετα αντίθετη θέση του νυν δημάρχου, κ. Λαμπάκη.

Η πρόσφατη απόφαση όμως της κυβέρνησης για υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε όλους τους Δήμους όχι μόνο δεν στηρίζεται με γενναία χρηματοδότηση αλλά η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους Δήμους και με σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου η «λύση» θα δοθεί με γενικευμένη χρήση  αιθουσών  προκάτ !

Σχετικά άρθρα

Αναστασία Γκαρά: “Τι αλλάζει στις προστατευόμενες περιοχές του Έβρου. Τι προβλέπεται για τη Σαμοθράκη”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Φεβρουαρίου 2018 0
Ομιλία της Ν. Γκαρά  στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους Φορείς Διαχείρισης. “Τι αλλάζει στις προστατευόμενες περιοχές…

CAUSA HONORIS – Ο «ΠΡΩΤΟΣ ΕΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΣ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ο ΙΜΒΡΙΟΣ ΣΑΓΗΝΕΥΩΝ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝΗ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Νοεμβρίου 2018 0
CAUSA HONORIS Ο «ΠΡΩΤΟΣ ΕΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΣ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ο ΙΜΒΡΙΟΣ ΣΑΓΗΝΕΥΩΝ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝΗ Όταν στις 19…

Ένας Αλεξανδρουπολίτης κληρικός στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Οκτωβρίου 2017 0
Σε ριζικές αλλαγές στην Πατριαρχική Αυλή προχώρησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,αντικαθιστώντας μια σειρά από στενούς του συνεργάτες σε νευραλγικές θέσεις,…

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Ποιο συναίσθημα κρύβει η μάσκα σου; Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ. Μίλα για όσα νιώθεις.»

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Οκτωβρίου 2020 0
10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Ποιο συναίσθημα κρύβει η μάσκα σου; Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ.…