Συνάντηση του Σάββα Δευτεραίου με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:16
470 0

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης, με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης και συζήτησε για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους γονείς των μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με πιο σημαντικά τα εξής:

▪         Την έλλειψη σύγχρονων σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων

▪         Τις εκκρεμείς επισκευές και συντηρήσεις στους σχολικούς χώρους

▪         Την απουσία αντισεισμικών και ηλεκτρολογικών ελέγχων

▪         Την πιστοποίηση πυρασφάλειας και πυροπροστασίας για όλα τα σχολικά κτήρια

Επισημάνθηκε ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη  Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου τα σχολεία να καταστούν ασφαλή για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.

Ως πρωταρχικής σημασίας αναδείχθηκαν επίσης:

▪         Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και η κάλυψη των κενών με αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να χάνονται επί χρόνια χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, που σε συνδυασμό με τις

▪         Αντιεκπαιδευτικές διατάξεις που αφορούν στο Νέο Λύκειο,

να οδηγούν περισσότερο τους μαθητές στα φροντιστήρια, ώστε να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό, με τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Ένωση Γονέων εξέφρασε την απογοήτευση και δυσαρέσκειά της για την άρνηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης να της εκχωρήσει ως αρμόδιος, έναν χώρο για έδρα της, αίτημα που έχει τεθεί επανειλημμένα και πλέον χρονίζει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου για όλα τα παραπάνω ζητήματα, επιμένοντας ιδιαίτερα στην καθιέρωση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής ως Υποχρεωτικής και μόνο στο πλαίσιο της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, που εντέλει επιτεύχθηκε, παρά την κάθετα αντίθετη θέση του νυν δημάρχου, κ. Λαμπάκη.

Η πρόσφατη απόφαση όμως της κυβέρνησης για υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε όλους τους Δήμους όχι μόνο δεν στηρίζεται με γενναία χρηματοδότηση αλλά η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους Δήμους και με σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου η «λύση» θα δοθεί με γενικευμένη χρήση  αιθουσών  προκάτ !

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης με τον Σταύρο Κελέτση

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Οκτωβρίου 2019 0
Με τον βουλευτή Έβρου Σταύρο Κελέτση συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που…

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος»

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουλίου 2016 0
Σε ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σχετικά με τις εξελίξεις στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος ΑΕ» αναφέρονται τα εξής: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στον Μαρινόπουλο…

Πλήθος κόσμου στην παραδοσιακή θρησκευτική εκδήλωση των Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων στο οροπέδιο Χίλια

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Αυγούστου 2019 0
Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο οροπέδιο «Χίλια» οι ετήσιοι αγώνες πάλης με λάδι από την Επιτροπή Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων Θράκης…