Το Σάββατο 07-11-2015 και ώρα 14:30΄ στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ορεστιάδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο, παρουσία των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ροδόπης κ.κ. ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μουσταφά, ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ Αϊχάν και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. ΧΑΡΙΤΟΥ Δημήτρη.

Στην συνάντηση που διήρκησε πάνω από μία ώρα, τα Προεδρεία ενημέρωσαν αναλυτικά τον                    κ. Υπουργό για τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη των Ενώσεων και αιτήθηκαν λύσεις οι οποίες θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες της Θράκης αλλά και στη βελτίωση συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στην περιοχή Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Έγινε αναλυτική περιγραφή της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας ένεκα του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών, της αύξησης υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων (διαχείριση προσφυγικού μεταναστευτικού – φύλαξη Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής) και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που δημιουργούν αναπόφευκτα αδυναμία αποτελεσματικής προστασίας της ασφάλειας του πολίτη.

Αιτηθήκαμε την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων με οχήματα νέας τεχνολογίας, την αύξηση των οργανικών θέσεων στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, την έως τότε συνέχιση των αποσπάσεων αδαπάνως για το δημόσιο στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προσφυγικού θέματος και της παράτυπης μετανάστευσης, την επίσπευση της έγκρισης υποβληθέντων αιτημάτων που αφορούν δαπάνες θέρμανσης, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό των τελωνείων και των μεθοριακών σημείων διαβατηριακού ελέγχου στη περιοχή της Θράκης, την λειτουργία του ιατρείου της Δ.Α. Ροδόπης καθώς και του ιδρυθέντος με το Π.Δ.25/2011 Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής.

Επιδόθηκαν σχετικά υπομνήματα των Ενώσεων, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των συναδέλφων μας για το τί μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις που αφορούν την νυχτερινή και την πέραν του πενθημέρου εργασία μας. Για το τελευταίο ζήτημα ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε πως εκ μέρους του καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης του θέματος που ανέκυψε και αφορά στην καθυστέρηση της ολοκληρωτικής εξόφλησης των ανωτέρω αποζημιώσεων.

Ο κ. Υπουργός αφουγκραζόμενος τα προβλήματά μας, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας πως από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της σύντομης επίλυσης των τοπικών προβλημάτων που μας απασχολούν. Στην κατεύθυνση αυτή εξέφρασε την πρόθεσή του να διατηρηθεί ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τις Ενώσεις μας.

Τα Προεδρεία των Ενώσεων, ευχαριστούν θερμά τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον και την εκ μέρους του δηλωθείσα πρόθεση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θράκης.

Ευχαριστούν επίσης τους συμμετέχοντες στη συνάντηση Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ροδόπης και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την εκ μέρους τους συμπαράσταση στην ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων μας.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Κ.Α. Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΗ “ΑΝΑ.Σ.Α” ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ