– Συζητήσαμε για το νέο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών στην ακτοπλοΐα. Πρόκειται για μια ριζική αναμόρφωση όπου στόχο έχει να συμβάλλει στη νησιωτική ανάπτυξη. Το νέο πλαίσιο, ειδικότερα μετά την περιπέτεια της Σαμοθράκης, δίνει κίνητρα για ποιοτικότερα, καλύτερα πλοία και ενεργοποιείται για πρώτη φορά η ρήτρα για «Πλοίο Αντικατάστασης» ως ποιοτικό κριτήριο επιλογής (bonus). Του έθεσα υπόψιν το πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη ανακοίνωση των δρομολογίων αλλά και η τιμή των εισιτηρίων σε χαμηλά επίπεδα.

– Του μετέφερα την αγωνία των εργαζομένων της SAOS FERRIES και το καθεστώς αβεβαιότητας στο οποίο έχουν περιέλθει. 

– Του έθεσα το αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με Λαύριο και Ρόδο. Η σύνδεση με τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου εξυπηρετούσε τουριστικές ανάγκες και εμπορικές κυρίως δραστηριότητες της περιοχής μας. Σε πολλές συζητήσεις που είχα με φίλους – εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του Νομού, μου είχαν επισημάνει τα πολλαπλά οφέλη και την προστιθέμενη αξία που θα δοθεί στη δραστηριότητά τους μια σύνδεση πχ. της Αλεξανδρούπολης με το Λαύριο ή τη Ρόδο. Ο Υπουργός ανέφερε πως με βάση το νέο πλαίσιο υπάρχει ευελιξία να εξεταστούν νέα αιτήματα θαλάσσιων διαδρομών.

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: “Κυκλοφοριακό χάος και 100άδες χαμένες θέσεις στάθμευσης, με υπογραφή του νέου δημάρχου”
Επόμενο άρθροΔιακρίσεις για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αλεξ/πολης