Στα πλαίσια της δράσης ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη το συνέδριο με θέμα «Ασθένειες και ζωονόσοι μεταδιδόμενες από κουνούπια – φορείς». Στο συνέδριο παρουσιάζεται η μελέτη που διενήργησαν τα τμήματα Ιατρικής και Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το κρατικό πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα των ΗΠΑ.

Εξαιρετικό και πρακτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεθοδολογία που προτείνεται για την έγκαιρη πρόληψη των ζωονόσων και ειδικότερα της οζώδους δερματίτιδας. Να επισημανθεί ότι η αλυσίδα αξίας της ζωϊκής παραγωγής και ειδικότερα η κτηνοτροφία υπέστη μεγάλη ζημία από την εμφάνιση των ζωονόσων με αρνητικό, οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στην περιοχή του Έβρου.

Δεδομένης της τοποθεσίας του νομού μας και το ιστορικό με τις ζωονόσους , η Εβροφάρμα παραμένει πιστή στην υπεύθυνη στάση της για προστασία του ζωικού κεφαλαίου του τόπου μας και κατ’ επέκταση της ενίσχυσης της οικονομίας που προκύπτει από τα αγροδιατροφικά προϊόντα. Ως εκ τούτου, συμμετείχε στη δράση ως εταίρος, και συνέβαλε καθοριστικά στη διασύνδεση της επιστημονικής ομάδας των πανεπιστημίων με τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους της παρέβριας περιοχής, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της και τη ζώνη γάλακτος που διατηρεί σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ .

Η μελέτη που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο εντάχθηκε στο πλαίσιο της πρώτης δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ του ΕΣΠΑ 2014-2020 και αποτελεί την πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας της μεταγονιδιωματικής στην ανάλυση των κουνουπιών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της ιεράς μητρόπολης Αλεξανδρούπολης με συμμετοχή μελών της επιστημονικής κοινότητας του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης, εκπροσώπων των πανεπιστημίων Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης , του κρατικού πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα , της Εβροφάρμα καθώς και εκπροσώπων πολιτικών αρχών της περιοχής.

Με τιμή για την Εβροφάρμα ΑΒΕΕ

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ- Βιομηχανία Γάλακτος

ΕΔΡΑ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ:1o χλμ. Ε.Ο Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας, 683 00 Διδυμότειχο, Τηλ.25530 20020 – Fax.25530 24167

@: [email protected], i.: www.evrofarma.gr

Προηγούμενο άρθροΕυάγγελος Μυτιληνός: «Πρέπει ο δρόμος του Απαλού να γίνει “χαλί” – Πολλά είναι τα παράπονα των οδηγών»
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης γύρω από την κυνοφιλία