Σήμερα 01 Σεπτεμβρίου 2020 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας με τους Τοπικούς Φορείς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους συναδέλφους μας, την Δημόσια Ασφάλεια, το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη την συνέχιση των από κοινού προσπαθειών μας για την οριστική επίλυση του κτηριακού ζητήματος της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια και αφού εκφράσαμε την ικανοποίηση μας στον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την συμβολή του με όλους τους τρόπους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης του Φεβρουαρίου, συμφωνήσαμε ότι παρά την πρόσληψη των νέων Συνοριακών Φυλάκων και λόγω των από δεκαετιών διογκούμενου και παραμένον μεταναστευτικού ζητήματος, την ανάγκη παραμονής και ενσωμάτωσής στην οργανική δύναμη της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας και τη λήξη της πολύχρονης ιδιότυπης “ομηρίας” τους.

Επίσης, σχετικά με την αντιμετώπιση του covid 19, του ζητήσαμε να συντάξουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργηθεί υγειονομικό κλιμάκιο αποκλειστικά για Αστυνομικούς, προκειμένου άμεσα να γίνεται δειγματοληψία όταν συνάδελφοί μας εμπλέκονται σε περιστατικά μεταγωγών ή κατά την εμπλοκή σε περιστατικά με παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς έτσι μπορούμε καλύτερα να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη προσφορά του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και την Δημόσια Υγεία.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του μας δήλωσε ότι οι προσπάθειές του για το κτηριακό συντάσσονται σύμφωνα με τις ενέργειες μας και της Υπηρεσίας μας, καθότι μετά από σειρά κοινών ενεργειών μας και ανταλλαγής εγγράφων, θα συνεχίσει την ανάδειξη του ζητήματος και τις προσπάθειες του για την οριστική ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Ταυτόχρονα μας πρότεινε και ενδεδειγμένο χώρο στέγασης του νέου συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης των Συνόρων, κάτι που μας ικανοποιεί πλήρως τις Υπηρεσιακές ανάγκες και από την πλευρά μας θα προωθήσουμε προς την Φυσική μας Ηγεσία.

Για το μεταναστευτικό μας δήλωσε, όπως σε όλα τα παρελθόντα έτη που παρείχε τη στήριξη της εμπράκτως η Περιφέρεια Αν. Μακ. και Θράκης αλλά και ο ίδιος, θα συνεχιστεί και στο μέλλον απρόσκοπτα. Επίσης, ήταν στην ευχάριστη θέση να μας ανακοινώσει ότι στην τελευταία συνάντησή του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη και παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Αν. Μακ. και Θράκης Ταξίαρχο κ. Συριτούδη Πασχάλη και του Διευθυντή της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης κ. Τσιάρα Λάμπρο, σε αίτημά του προς τον κ. Υπουργό για την παραμονή των αδαπάνως για το Δημόσιο αποσπασμένων Αστυνομικών στον Έβρο, να λάβει την δέσμευση του κ. Υπουργού για την παραμονή τους καθώς και θα συνεχίσει να εργάζεται για την οριστική λύση αυτής της κατάστασης, βάση των υπομνημάτων που του έχουμε καταθέσει στο παρελθόν για αύξηση των οργανικών θέσεων στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Π.Ε. Έβρου.

Τέλος για την άμεση διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε Αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με φορείς του covid 19 αλλά και ύποπτα κρούσματα θα επικουρήσει σε όλες τις ενέργειες μας προς τον Ε.Ο.Δ.Υ. και την Ηγεσία του Οργανισμού μας για την διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων μας και κατ’ επέκταση την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Πρόθεση του κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι και η δυνατότητα εξειδικευμένης εκπαίδευσης των ιατρών της Αντιπεριφέρειας μας για τη δημιουργία πρόσθετης δύναμης για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Η συνάντηση διενεργήθηκε κάτω από άριστο κλίμα και αμοιβαίας κατανόησης για την από κοινού δράση μας για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου μας και την εμπέδωση της ασφάλειας προς τους συμπολίτες μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος

Προηγούμενο άρθροΗ Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), βραβεύει τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο και 7 Δήμους σε όλη τη χώρα (μεταξύ αυτών και το Δήμο Αλεξανδρούπολης) για την δράση τους κατά το δίμηνο του covid 19 όταν χιλιάδες ζώα γύρναγαν πεινασμένα στις έρημες πόλεις ψάχνοντας για τροφή. Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΦΠΟ “η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε για την ιδέα μας αυτή με την έννοια, ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να σιτίζουν, φροντίζουν κοκ τα αδέσποτα ζώα, είναι μέρος της δουλειάς τους. Όμως σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων παραμένει αδιάφορη και ανάλγητη, οι Δήμοι αυτοί με το παράδειγμά τους, δίνοντας τόνους τροφή, τοποθετώντας ταΐστρες και ποτίστρες, και συνεργαζόμενοι με τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους απλούς πολίτες εθελοντές, παρακίνησαν και άλλους Δήμους να προβληματιστούν και να αρχίσουν κι αυτοί να βοηθούν τα ζώα και τους εθελοντές. Το βραβείο που θα τους σταλεί είναι σε πάπυρο και το φιλοτέχνησε ειδικά για την περίπτωση ο σπουδαίος Χανιώτης ζωγράφος και αστυνομικός Ματθαίος Ιγγλεζάκης, που τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τις αρχές και τα ιδανικά του.”
Επόμενο άρθροΈνα ακόμη ατύχημα στο πολύπαθο δρόμο Απαλού-Λουτρών – Ακόμη περιμένουμε την βελτίωση του δρόμου…