Συναγερμός έχει σημάνει στην Ξάνθη μετά τον εντοπισμό 15 (εκ των 20 συνολικά που ανακοινώθηκαν χθες) κρουσμάτων κορονοϊού. Στην περιοχή πηγαίνουν εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας θα συνοδεύονται στην Ξάνθη από την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Θα μεταβούν στην περιοχή με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής προκειμένου να συντονίσουν το πως θα εφαρμοστούν τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν.

Μετά την άφιξή τους στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου Ξάνθης, στις 09:30 θα γίνει σύσκεψη στο δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τους δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

Μερικό lockdown στην Ξάνθη

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή της Ξάνθης, μετά τα 15 νέα θετικά κρούσματα, αποφασίστηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα:

Οι πολίτες να πηγαίνουν με ραντεβού σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα

Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου

Επιπλέον μέτρα για τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

Τα ειδικότερα μέτρα που αφορούν στην κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, είναι τα εξής:

Απαγόρευση δημόσιων και ιδιωτικών συγκεντρώσεων-συναθροίσεων πλην εντός οικογένειας συγκεντρώσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 21:00 ως ώρα 07:00 της επομένης

Απαγόρευση μετάβασης εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που μένουν στην περιοχή

Τροφοδοσία εμπορικών καταστημάτων θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας

Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών

Λήψη μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων του Εχίνου από τον Δήμο Μύκης στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων

Ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Εχίνου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα περιοριστικά μέτρα στους Δήμους της Ξάνθης, θα ισχύσουν από αύριο 12 Ιουνίου και ώρα 06:00 και για επτά ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 06:00 της 19ης Ιουνίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Τέλος, τίθεται σε εφαρμογή το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Ημέρα 0 – Ημέρα 7 – Ημέρα 14», όπου σε συνεργασία τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ θα πάνε στην περιοχή για να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους.

ΠΗΓΗ www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕγκρίθηκε κονδύλι 15,2 εκατ. ευρώ για τους παράκτιους αλιείς
Επόμενο άρθροΗλίας Δαστερίδης: “Λανθασμένες πολιτικές ετών… άφησαν το Δήμο Αλεξανδρούπολης με 2 τράκτορες , για τη μεταφορά των απορριμάτων”