Συναυλία παραδοσιακού τραγουδιού και ομιλία με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:34
410 0

Με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου της Αλεξανδρούπολης Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης και η Ενόργανη Μικτή Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού «ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», πραγματοποιούν Συναυλία Παραδοσιακού τραγουδιού, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19:30, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης (δίπλα στο Ναό του Αγίου Νικολάου).

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Παραδοσιακά τραγούδια από την ενιαία Θράκη μας και από τις αλησμόνητες και αξέχαστες πατρίδες του Ελληνισμού.
  • Ομιλία του διακεκριμένου συμπολίτη μας Θεόδωρου Ορδουμποζάνη σχετική με τον Άγιο της πόλης μας και το Μεγαλοπρεπή Ναό του στη Αλεξανδρούπολη. Μια ιστορική αναδρομή από τη θεμελίωση του Ναού το 1892, την ανέγερση και τα εγκαίνιά του το 1901, μέχρι τις μέρες μας.

Η ζωή και ιστορία ενός Ναού που ταυτίζεται με τη ζωή και την ιστορία της ίδιας της πόλης και των κατοίκων της, πρέπει να γίνει κτήμα όλων μας.

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά άρθρα

Δρώμενα από τον Κύκλο των Μεταμφιέσεων του Δωδεκαημέρου στον Έβρο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη (επί της Λ. Δημοκρατίας και μπροστά στο Δημαρχείο)

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Δεκεμβρίου 2016 0
Δρώμενα από τον Κύκλο των Μεταμφιέσεων του Δωδεκαημέρου στον Έβρο” την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη (επί της Λ.…

Ανακοίνωση νέων Τμημάτων από το ΚΔΒΜ του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Οκτωβρίου 2019 0
Ενημερώνουμε όλους/ες  τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  πρόκειται να λειτουργήσει κατά την επόμενη περίοδο (έτος 2019) τα παρακάτω προγράμματα …