Με σκοπό την αξιολόγηση των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας που έχουν υλοποιηθεί ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, τα οποία έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, συνεδρίασαν την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κάλεσε τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα, όπως κάθε χρόνο, συνδράμοντας ενεργά στο έργο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνοντας άμεσα στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή πυρκαγιά. «Είμαστε ένας τόπος με σημαντικούς βιότοπους και πλούσια βλάστηση στα δάση μας. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι για να τη διαφυλάξουμε. Ζητάμε και από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται σε χώρους δασικής αναψυχής, αλλά και στις ακτές που βρίσκονται δίπλα σε δασικές εκτάσεις. Υπενθυμίζω στους αγρότες μας ακόμη μια φορά ότι απαγορεύεται αυστηρά κατά τους θερινούς μήνες η καύση σιτοκαλαμιών. Εφιστώ, επίσης, την προσοχή στους Δήμους για τους σκουπιδότοπους. Πρέπει συλλογικά να λειτουργούμε στη λογική του προλαμβάνειν, και όχι του θεραπεύειν», υπογράμμισε ο κ. Πέτροβιτς.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκπρόσωπος του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» Σταύρος Καβαρατζής, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Ιωάννης Παπαϊωάννου, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Ναθαναήλ Ρήγας, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, του Λιμενικού Σώματος, του στρατού, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΣΕ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, της Διεύθυνσης Δασών, του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, των εθελοντικών οργανώσεων και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η 4η “Συνάντηση στο Φλοίσβο” στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΤο ταχύπλοο σκάφος «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1» της εταιρίας C.S.FERRIES έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης