Με κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, συνεδρίασαν σήμερα τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε πως «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει απόλυτος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών που απαρτίζουν το Σ.Ο.Π.Π. για να έχουμε αποτέλεσμα στο ενδεχόμενο που ένα έντονο καιρικό φαινόμενο πλήξει την περιοχή μας. Υπάρχει ετοιμότητα στον τομέα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, για την αντιμετώπιση ενός μη ακραίου καιρικού φαινομένου, καθώς υπάρχει διαβεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου ότι τα αναχώματα του Έβρου είναι συντηρημένα. Στον τομέα αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων και του παγετού υπάρχει επάρκεια άλατος στις υπηρεσίες μας, και εξετάζεται σήμερα με τους Δήμους η ετοιμότητά τους στην αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων στα όρια της ζώνης ευθύνης τους. Το Σ.Ο.Π.Π. είναι ένα όργανο που θα συνεδριάζει καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα, εφόσον παραστεί ανάγκη, προκειμένου να συντονίζουμε τις δράσεις με τους Δήμους και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων όταν παραστεί ανάγκη».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αλέξιος Αναστασίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου Δημήτριος Δαρούσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Ορεστιάδας Γεώργιος Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Προσβασιμότητας Δήμου Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αραμπατζής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Διδυμοτείχου Παρασκευάς Μπιλιακάκης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Ιωάννης Ζαμπουνίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, εκπρόσωποι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, του στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε, του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», της ΕΥΔΕ Έβρου, του ΕΚΑΒ, του ΕΛΓΑ, των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Διδυμοτείχου, του Γ.Ο.Ε.Β. και των Τ.Ο.Ε.Β., των Φορέων Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Διαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου, και Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

 

Προηγούμενο άρθρο37 αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή Νέας Χιλής
Επόμενο άρθροΟ ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ εξορμά στην 2η πεζοπορική διαδρομή, για παιδιά 6-13 ετών! – Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στην περιοχή των Λουτρών