Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 4 διακινητές

340 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν χθες (6-2-2017), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ένας 29χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ένας 23χρονος υπήκοος FYROM και δύο 24χρονοι, υπήκοοι Αλγερίας και Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις (3) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Πακιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Βιετνάμ.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, συνέλαβαν τον 24χρονο υπήκοο Πακιστάν, διότι επιβαίνοντας ως συνοδηγός σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, από κοινού με τον συνεργό του – οδηγό του οχήματος, ο οποίος διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ο 24χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 4-1-2017 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 24χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στις Φέρες και την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, τους δύο δράστες, ηλικίας 29 και 23 ετών, διότι οδηγώντας 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 6 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Φερών και Τυχερού των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά άρθρα

Μια ολόκληρη πόλη 10.000 μουσουλμάνων κατασκευάστηκε στην Λέσβο απέναντι από τα τουρκικά παράλια!

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2021 0
Μια νέα πόλη αλλοδαπών μουσουλμάνων παράνομων αλλοδαπών αποκαλύπτει βίντεο στην περιοχή Καρά Τεπέ στην Λέσβο, ακριβώς απέναντι από τα τουρκικά…

“Περιμένουμε τους Τούρκους”- Σε στάση αναμονής η κυβέρνηση για την κατασκευή Νέας Γέφυρας στους Κήπους – Απάντηση σε Ερώτηση Δημοσχάκη

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιουνίου 2017 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Eξωτερικών στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για…