Συνελήφθησαν 3 άτομα, κατηγορούμενα για απόπειρα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:33
818 0

Συνελήφθησαν στις 19-6-2018 το βράδυ, στο νομό Έβρου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού με τη συνδρομή αστυνομιών του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, ένας 21χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 53 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Πέπλου Έβρου, τους τρείς διακινητές να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να τα ακινητοποιούν, προκειμένου να παραλάβουν και να προωθήσουν στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν κρυμμένοι στο σημείο.

Μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν την επικείμενη σύλληψη τους, τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματα, χωρίς να επιβιβάσουν τους μη νόμιμους μετανάστες σε αυτά. Στην προσπάθεια διαφυγής τους, ο 21χρονος οδηγός του ενός οχήματος, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Άμεσα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες και αναζητήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τα δύο οχήματα, σε σύντομο χρόνο, στην Εγνατία Οδό (πλησίον των κόμβων Αρδανίου και Κίρκης) και να συλλάβουν τους τρεις διακινητές που επέβαιναν σε αυτά.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Σχετικά άρθρα

Μητρ. Μαρωνείας και Κομοτηνής: Εκφράζω την πικρία μου για την υποβάθμιση της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Απριλίου 2019 0
Ὡς Ποιμενάρχης τῆς τοπικῆς Ἑκκλησίας θά ἤθελα νά ἐκφράσω πρός τό Ὑπουργεῖο Παιδείας, Ἐρεύνης καί Θρησκευμάτων τήν βαθιά μου πικρία…