«Θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας» δηλώνει ο Μάικλ Κάρπεντερ στην Καθημερινή της Κυριακής.

Στο «τραπέζι» των αμερικανικών σχεδιασμών είναι η αξιοποίηση της βάσης της Σούδας, ίσως και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει στην Καθημερινή της Κυριακής ο στενός συνεργάτης του Μπάιντεν Μάικλ Κάρπεντερ, μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η Σούδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αεροναυτικών δυνάμεων και η Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

«Θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας. Ο κόλπος της Σούδας, δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί ένα από τα βασικά στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε» τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Σε ό,τι αφορά την Αλεξανδρούπολη ο κ. Κάρπεντερ σημειώνει πως «είναι βασικός κόμβος στο ενεργειακό δίκτυο στην Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι τόσο στενά συνδεδεμένες σε τόσους διαφορετικούς τομείς, στην Πολεμική Αεροπορία, στο Ναυτικό, στις χερσαίες δυνάμεις… Μιλάμε για μια πολύ στενή συνεργασία».

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου, οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει σχέδια για την αξιοποίηση της βάσης της Σούδας και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή:www.skai.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκος Γκότσης: “Το πυροσβεστικό όχημα για την κάλυψη αναγκών του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών μετακινήθηκε στην Π.Υ Αλεξανδρούπολης;”
Επόμενο άρθροΜουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη Θράκη από την εκπομπή «Από Τόπο…σε Τόπο»