Συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δ.Π.Θ. για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:35
127 0

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δ.Π.Θ. για την υλοποίηση του Προγράμματος Τέχνη και Πολιτισμός στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Θεόδωρο Κεβρεκίδη και τις διδάσκουσες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία κυρίες Αναστασία Οικονομίδου, Τίνα Μαυρομαρά, Μυρσίνη Λαντζουράκη και Μαριάννα Παυλίδου, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Νεολαίας και Παιδείας Θεόδωρου Βουρδόλη, συζητήθηκαν όλες οι ευκαιρίες και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων που αφορούν στις εκπαιδευτικές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Απότοκος της συνεργασίας είναι η διοργάνωση του προγράμματος «Τέχνη και Λόγος», το οποίο θα αναπτυχθεί σε τρεις άξονες: 1. Δημιουργικά και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, 2. Διαλέξεις για ενήλικες και 3. Παρουσιάσεις και εκθέσεις για το ευρύτερο κοινό.

Στόχος των δράσεων είναι σχεδιαστούν και υλοποιηθούν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά του δήμου μας, να ευαισθητοποιήσουν το κοινό της πόλης σε θέματα εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και να προσφέρουν μέσω της τέχνης και του λόγου, παραδείγματα καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών για τη διδασκαλία στην τάξη.

Τα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, τα οποία επιμερίζονται σε πέντε είδη θεματικών εργαστηρίων –Λογοτεχνίας, Γλώσσας, Εικαστικών, Μουσικής και Θεάτρου- θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Το πρώτο εικαστικό δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-8 και 9-12 ετών με τίτλο «Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο του Χουάν Μιρό» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου από φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Επιστημών Αγωγής και υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της κας Μαριάννας Παυλίδου.

 

Σχετικά άρθρα

Σοβαρά επεισόδια στον Έβρο τα ξημερώματα – Άγρια μάχη για 90 λεπτά – Συντονισμένη επίθεση από Τούρκους αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Μαρτίου 2020 0
Τα ξημερώματα οι ελληνικές δυνάμεις δέχτηκαν ακόμα μία συντονισμένη επίθεση από ομάδες μεταναστών που είχε βοήθεια από Τούρκους αστυνομικούς. Σύμφωνα…

Χιλιάδες σημεία σε όλη τη χώρα για την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο – Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για το έργο WiFi4GR

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2020 0
Πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματων δικτύων θα απολαμβάνουν σύντομα οι κάτοικοι και επισκέπτες σε χιλιάδες περιοχές σε όλη τη χώρα,…

13 εκατ. € στους ερευνητικούς φορείς της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Απριλίου 2019 0
Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του Προγράμματος Περιφερειακής Αριστείας για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και των ερευνητικών υποδομών σε παραμεθόριες και…