Συνοριοφύλακες: Λίγο πριν την έκδοση της νέας προκήρυξης

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:27
751 0

Σοφία Χύτου – workenter.gr

Μικρή αναβολή έχει πάρει η έκδοση της προκήρυξης για 400 μόνιμους συνοριοφύλακες, παρά την πληροφόρηση των προηγούμενων ημερών ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα δημοσιευόταν την Παρασκευή (17/1).

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνιζε στο workenter.gr πως ο νέος διαγωνισμός θα δει το φως της δημοσιότητας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι προσκαλούμενοι για εκπαίδευση Συνοριακοί Φύλακες παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης την ημερομηνία που καθορίζεται με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, φέροντας μαζί τους και τα οριζόμενα είδη.

Η εκπαίδευση των Συνοριακών Φυλάκων διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες. Σε περίπτωση που ο αριθμός των εκπαιδευομένων είναι μεγάλος, μπορεί με την ίδια διαταγή οι εν λόγω εκπαιδευόμενοι να κατανεμηθούν και να εκπαιδευτούν σε περισσότερες της μίας εκπαιδευτικές περιόδους της αυτής εκπαιδευτικής σειράς

Η εκπαίδευση είναι θεωρητική και πρακτική. Η θεωρητική περιλαμβάνει τη διδασκαλία των θεμάτων της διδακτέας ύλης κάθε μαθήματος και η πρακτική την υλοποίηση φροντιστηριακών ασκήσεων και πρακτικών εφαρμογών κατά την εξέλιξη σεναρίων – εικονικών περιστατικών.

Το workenter.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις: «Με μεγάλη αγωνία περιμένουμε την αναμενόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στο Νόμο μας. Ελπίζουμε έως το τέλος της εβδομάδας να δημοσιευτεί και να αρχίσει η διαδικασία. Μέσα από αυτές τις προσλήψεις θα συνεχιστεί ο πετυχημένος θεσμός του Συνοριοφύλακα στο Νομό μας. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στους νέους Συναδέλφους από την πρώτη στιγμή.»

Σχετικά άρθρα

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Ούτε ένας εργαζόμενος Καθαριότητας δεν θα απασχοληθεί στην καθαριότητα σχολείων

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαΐου 2020 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ Την Πρωτομαγιά επέλεξε να εκδώσει η κυβέρνηση νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 90/1-5-2020) με τίτλο «Περαιτέρω μέτρα…

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας , η τελική φάση της φετινής άσκησης Παρμενίων 2018

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Οκτωβρίου 2018 0
Στην τελική φάση της φετινής άσκησης Παρμενίων 2018, θα δώσει το παρόν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνοδευόμενος από τον…

Βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων»

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιανουαρίου 2016 0
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α.- Εκτίμηση Χωρικών,…