Συνοριοφύλακες στον Έβρο αναστήλωσαν μικρό εκκλησάκι της Παναγίας

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:35
35 0
Από το www.police-voice.com
Το εκκλησάκι της Παναγίας Φιδούσας στον κάμπο Τυχερού και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπέλια, το οποίο είχε στηθεί από συνάδερφο τους μετά από τροχαίο αλλά άγνωστοι βεβήλωσαν καταστρέφοντας το (μάλλον λαθρομετανάστες που περνούσαν από εκεί) πέρυσι το Νοέμβριο, ανακατασκεύασαν οι Συνοριοφύλακες του Έβρου.
Με συγκινητική ανάρτηση του ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, σήμερα Δεκαπενταύγουστο ανήμερα της Παναγίας, γνωστοποίησε την συγκεκριμένη θετική εξέλιξη, ευχαριστώντας όσους συνέβαλλαν σε αυτό με εργασία ή δωρεές.
“Η Παναγιά μας πάντα να μας έχει κάτω υπό την Σκεπή Της. Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι το εκκλησάκι της Παναγίας της Φιδούσας στα Αμπέλια Τυχερού έχει πλέον ανακατασκευαστεί.
Το γνώριμο σε όλους μας εκκλησάκι, είχε αρχικά στηθεί από τον συνάδελφο μας Μουμτζίδη Νικόλαο μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε στο σημείο ανήμερα της Παναγίας το 2001 και παρά την σοβαρότητα του τροχαίου γλίτωσε μόνο με επιφανειακά τραύματα.
Όλα αυτά τα χρόνια όλοι μας φροντίζαμε το μικρό εκκλησάκι. Δυστυχώς όμως στις 16 Νοεμβρίου 2019 μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το εκκλησάκι της Παναγίας βρέθηκε κατεστραμμένο από αγνώστους.
Μετά από ενέργειες της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν.Έβρου,συγκεντρώθηκαν αρκετές δωρεές και προχωρήσαμε στην ανακατασκευή του ώστε να μπορέσουμε και φέτος να ανάψουμε το καντηλάκι του τον Δεκαπενταύγουστο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας και κυρίως τον Συνάδελφο Δαρούση Αθανάσιο για την βοήθεια του στις εργασίες καθώς και τον κύριο Καραΐσκο Κωνσταντίνο που με τις δωρεές τους μας βοήθησαν να στήσουμε ξανά το εκκλησάκι της Παναγίας της Φιδούσας”.
Μάλιστα ο συνάδερφος τους Νίκος Μουμτζίδης που είχε τοποθετήσει αρχικά το εκκλησάκι, τους ευχαρίστησε γράφοντας: “Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς για αυτό πού κάνατε”.

Σχετικά άρθρα

Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος: Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού, δεν ανακοινώνονται

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2020 0
O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας, Σινάν Αντιγιαμάμ, δήλωσε ότι τα κρούσματα κορονοϊού είναι παραπάνω από 18, που ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας, αλλά…

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαΐου 2018 0
Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που για το 2018 έχει αναλάβει η χώρας μας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης…

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου Καππαδοκίας, στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιανουαρίου 2017 0
Το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017 τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Αλεξανδρούπολης,…

Παράδοση-Παραλαβή του έργου “Αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες LED”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Οκτωβρίου 2018 0
Παράδοση-Παραλαβή του έργου “Αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες LED” πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής…