ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ: “Το «Επιτελικό κράτος»του Μητσοτάκη αδυνατεί να αντιληφθεί τα προβλήματα της περιφέρειας – Η Σαμοθράκη «Κείται μακράν των Αθηνών»”

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:52
311 0

Μετά  15 ημέρες από την δημιουργία του προβλήματος της  ακτοπλοϊας  Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης συνεδρίασε κυβερνητική επιτροπή στο Μαξίμου για να δώσει λύσεις στα προβλήματα του νησιού .

Αφού  άφησαν το νησί αποκλεισμένο για 10 μέρες προκαλώντας τεράστια ζημιά , αφού  διαπίστωσαν ότι το λιμάνι είναι μικρό για το πλοίο που έστειλαν  και όχι  το πλοίο μεγάλο για τις δυνατότητες του ,  και αφού αποφάνθηκαν για μια ακόμη φορά ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να συσκεφτούν στην  Αθήνα γιατί μάλλον για αυτούς η Σαμοθράκη  «κείται μακράν» .Η  εντός των Αθηνών  (και όχι στη Σαμοθράκη) σύσκεψη, ανέδειξε για μια ακόμη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες,   την ελαφρότητα  της «κανονικότητα» τους , με  πρόχειρες  και γενικόλογες  προτάσεις  .

Για τη Σαμοθράκη,  χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις  που  θα δώσουν τις απαραίτητες  λύσεις για τα προβλήματα  που προκλήθηκαν από τον  αποκλεισμό .Επίσης  χρειάζεται ένα ειδικό σχέδιο ανάπτυξης που  θα αξιοποιεί  τα πλεονεκτήματα αυτού του νησιού.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ  προτείνει  άμεσες παρεμβάσεις :

Άμεσο πρόγραμμα επιδότησης από τον ΟΑΕΔ της απασχόλησης από την έναρξη της κρίσης, για διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι την λήξη της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι.

Πάγωμα όλων βεβαιωμένων οφειλών κατοίκων και επιχειρήσεων στην φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και οι υποχρεώσεις που θα γεννηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο που λήγει η τουριστική περίοδος.

Αναστολή κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης, από φορολογική διοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Μακροπρόθεσμη ρύθμιση τραπεζικών υποχρεώσεων με περίοδο χάριτος, χωρίς εκτοκισμό κατά την  διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ειδικό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με προορισμό την Σαμοθράκη.

Διάθεση κονδυλίων από την περιφέρεια για ενίσχυση μαθητικών εκδρομών με προορισμό την Σαμοθράκη.

Πενταετές πρόγραμμα ολοκληρωμένης προβολής του νησιού από τον Ε.Ο.Τ

Ολοκλήρωση της λύσης των  εκκρεμοτήτων για την επέκταση του λιμανιού και εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση του master plan που ήδη υπάρχει .

Εναλλακτική συγκοινωνία (Υδατοδρόμιο)

Η  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ  Έβρου  επίσης προτείνει :

Ένα ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης για το νησί της Σαμοθράκης .

Για να αναδειχθούν  τα πλεονεκτήματα  του νησιού που θα το καταστήσουν έναν από τους δημοφιλέστερους  προορισμούς , θα πρέπει να εκπονηθεί    ένα  ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

20-8-2019

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η θυσία των Εβριτών ηρώων Χ. Χατζόπουλου και Χ. Δοϊτσίδη αποτελεί παράδειγμα και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουλίου 2017 0
Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Εβριτών καταδρομέων Χρήστου Χατζόπουλου και Χριστόδουλου Δοϊτσίδη  κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974,  που…

12 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φωταγωγεί το κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαΐου 2021 0
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φωταγωγεί το κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή που από…

Ερώτηση της Ν. Γκαρά για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Ιανουαρίου 2019 0
Την επιτακτική ανάγκη για έμπρακτη στήριξη στην αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης υπογραμμίζει η Νατάσα…