Σωματεία Εργαζομένων: Όλοι την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 18:00, στo Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:58
140 0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟ/ΛΩΝ–ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ–ΦΕΡΩΝ–ΣΟΥΦΛΙΟΥ«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες τού σήμερα!

Όλοι την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 18:00, στo Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

48 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου εμπνεόμαστε από τον αγώνα της νεολαίας και του λαού ενάντια στη στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία, την ηρωική εξέγερση στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973.

Επίκαιρα παραμένουν τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι ΗΠΑ» τώρα που, προκειμένου να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι «επενδυτές», η πατρίδα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς. Γι’ αυτό υπογράφονται οι ιμπεριαλιστικές συμφωνίες. Γι’αυτό, και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, μετατρέπουν σε ΝΑΤΟϊκή βάση την Αλεξανδρούπολη κάνοντας την στόχο των ανταγωνιστών τους. Γι’ αυτό ελληνικά στρατεύματα στέλνονται έξω από τα σύνορα. Γι’ αυτό, την ώρα που υποχρηματοδοτούν παιδεία και υγεία, συγχωνεύουν σχολεία και νοσοκομεία, δίνουν άφθονο χρήμα στο ΝΑΤΟ και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Η ανάπτυξη για την οποία μιλά κυβέρνηση, τοπικοί παράγοντες και μεγαλοεργοδότες εκτός από την επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή απαιτεί και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Αυτή είναι και η αιτία, που, ενώ με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας παράγουμε με τη δουλειά μας περισσότερο πλούτο, δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Ο νόμος «Χατζηδάκη» ήρθε να πάρει πίσω και τις τελευταίες κατακτήσεις μας, μετά από τους αντεργατικούς νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το οχτάωρο, οι πληρωμένες υπερωρίες, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Οι φοροαπαλλαγές και τα δισεκατομμύρια στους επενδυτές από το «Ταμείο Ανάκαμψης» πάνε πακέτο με τις απολύσεις, το τσάκισμα εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.

Η δημοκρατία τους τελειώνει στις πύλες των εργοστασίων. Όποιος συνδικαλιστής δεν υποκύπτει, απειλείται με απόλυση. Όποιοι απεργούν για το δίκιο τους, βγαίνουν από τα δικαστήρια παράνομοι.

Τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου σήμερα, σημαίνει οργάνωση και σύγκρουση των εργατών, της νεολαίας και όλου του λαού με τους εκμεταλλευτές τους και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του, με τους αγώνες του, ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν, για να διεκδικήσει ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο και διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακής αργίας. Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη και κάθε νόμου που περιορίζει και καταργεί εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Να λειτουργήσουν πλήρως τα Νοσοκομεία ,τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία το ΕΚΑΒ, στελεχωμένα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια. Κανένας πλειστηριασμός, καμιά κατάσχεση, καμιά διακοπή στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Να μην συγχωνευτεί κανένα σχολικό τμήμα! Να καλυφθούν όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αποσυμφόρηση των πανεπιστημιακών αιθουσών. Ασφαλή μεταφορά με τακτικά δρομολόγια εργαζομένων – φοιτητών – μαθητών.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθεί και να μη μετατραπεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ. Να μη γίνει βάση στο στρατόπεδο Γιαννούλη. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Να καταργηθεί η κατ’ όνομα “αμυντική συμφωνία” Ελλάδας – ΗΠΑ. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Σχετικά άρθρα

Μανωλόπουλος για μετάλλαξη ιού: Απειροελάχιστη η πιθανότητα να επηρεάσει το εμβόλιο

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2020 0
Καθησυχαστικός σχετικά με την μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, εμφανίστηκε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θρακης Ευάγγελος…

Άμεση αναβάθμιση και ενίσχυση των ακριτικών υγειονομικών μονάδων σε προσωπικό, υποδομές και ασθενοφόρα! Άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Δικαίων!

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιουλίου 2019 0
Δεν πρέπει να συνηθίσουμε στις δυσάρεστες ειδήσεις, όπως για παράδειγμα το τραγικό συμβάν με τον μελισσοκόμο στο βόρειο τμήμα του…