ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Όχι στην Ποινικοποίηση των αγώνων – Όχι στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:22
425 0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004 Τηλ. 6973777647, email:somatioalexpolis@gmail.com

Αλεξανδρούπολη 27/11/2017

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής πάλης και των αγώνων, του δικαστηρίου της Ορεστιάδας με την οποία καταδικάζει σε 4μηνη ποινή φυλάκισης, με αναστολή, 2 αγροτοσυνδικαλιστές, μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Έβρου, για την συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Φλεβάρη του 2017.

Οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές έπραξαν το αυτονόητο, υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα, το μόχθο των φτωχομεσαίων αγροτών, ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ που θέλει να τους ξεκληρίσει από τα χωράφια τους, να τους μετατρέψει σε σύγχρονους κολίγους.

Το σωματείο μας και κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων είχε σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, το ίδιο πράττει και τώρα.

Ο συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, ετοιμάζεται να βάλει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της Απεργίας, με την 3η αξιολόγηση.

Όσο θα συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα το περιτύλιγμα που έχει, «αριστερή»- «φιλελεύθερη», “μνημονιακή” – “αντιμνημονιακή”, που υπηρετεί την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγολαοαγροτών και κινείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο και η δικαιοσύνη θα “κρίνει” με βάση τα συμφέροντα τους.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, μέσα από την συμμαχία τους χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οργανωμένα, αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αυτός ο αγώνας είναι ανάγκη να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για το λαό.

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση με την μαζική, μαχητική μας συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Κλάδης Διονύσης                                                 Χιώνης Γιάννης

Σχετικά άρθρα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαρτίου 2019 0
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ    Ο/Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το Καταστατικό…

Ζήτημα 7 ημερών…το διαιωνίζουν 4.000 μέρες… (Ακτοπλοϊκή σύνδεση Έβρου-Τουρκίας) – του Νίκου Παπανικολόπουλου

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Νοεμβρίου 2016 0
1 Μαρτίου 2006, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της…