Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτά το νοσοκομείο Διδυμοτείχου μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η απόκτηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του νοσοκομείου Διδυμοτείχου θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους ύψους 1.920.000 ευρώ.

Ο νέος εξοπλισμός θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών αναγκών και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο στους κατοίκους του Διδυμοτείχου και συνολικά του βόρειου Έβρου.

Περιλαμβάνει αξονικό τομογράφο, ακτινολογικά μηχανήματα, ψηφιακό μαστογράφο, θερμοκοιτίδα, μηχανήματα αιμοκάθαρσης, υπερηχοτομογράφο, καρδιοτοκογράφο, αναισθησιολογικό μηχάνημα, αναπνευστήρες κ.ά.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος είχε τηλεδιάσκεψη με τον Διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Χρήστο Καπετανίδη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Ορθοπαιδικής Κλινικής του νοσοκομείου, περιφερειακού συμβούλου Έβρου κ. Βασίλη Γαλάνη.

Προηγούμενο άρθρο133 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 1.194 νέα κρούσματα – 68 νέοι θάνατοι – 577 διασωληνωμένοι)
Επόμενο άρθροΤην οικονομική ενίσχυση του Πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ ζητάει με υπόμνημά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ