Σύμπτωση απόψεων για το σχέδιο λειτουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ Σκουρλέτη-Πέτκοβα

Δημοσιεύτηκε στις: at 27 Απριλίου 2016
241 0

Τη σταθερή υποστήριξη Ελλάδας και Βουλγαρίας στον αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες επανέλαβαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και η ομόλογός του, υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούσκα Πέτκοβα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα.

Αναφερόμενοι στο Market Test για τον αγωγό που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον της αγοράς για τη χρήση του αγωγού, οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι η καθοριστική φάση για την εξέλιξη του έργου θα είναι η επόμενη, των δεσμευτικών προσφορών.

Σύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε και για το σχέδιο λειτουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, έργο που συνδέεται με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό, για το οποίο επιβεβαιώθηκε επίσης το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βουλγαρίας για την προώθησή του.

Η κ. Πέτκοβα αποδέχθηκε εξάλλου πρόσκληση του κ. Σκουρλέτη να επισκεφθεί την Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με ειδικό αντικείμενο τον πλωτό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, με την συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων για το έργο εταιρειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφιέρωμα Μνήμης ~ Η Συμβολή του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κλήρου στην Διάσωση του Ποντιακού Ελληνισμού (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Μαΐου 2019 0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Με αφορμή την θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας…

Με λαμπρότητα πανηγύρισε το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην παραλία της Μάκρης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Ιουλίου 2017 0
Την Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017 η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την μνήμη της Οσιομάρτηρος Αγίας Παρασκευής και εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην παραλία της…