Σύμπτωση απόψεων για το σχέδιο λειτουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ Σκουρλέτη-Πέτκοβα

Δημοσιεύτηκε στις: at 27 Απριλίου 2016
381 0

Τη σταθερή υποστήριξη Ελλάδας και Βουλγαρίας στον αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες επανέλαβαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και η ομόλογός του, υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούσκα Πέτκοβα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα.

Αναφερόμενοι στο Market Test για τον αγωγό που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον της αγοράς για τη χρήση του αγωγού, οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι η καθοριστική φάση για την εξέλιξη του έργου θα είναι η επόμενη, των δεσμευτικών προσφορών.

Σύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε και για το σχέδιο λειτουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, έργο που συνδέεται με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό, για το οποίο επιβεβαιώθηκε επίσης το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βουλγαρίας για την προώθησή του.

Η κ. Πέτκοβα αποδέχθηκε εξάλλου πρόσκληση του κ. Σκουρλέτη να επισκεφθεί την Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με ειδικό αντικείμενο τον πλωτό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, με την συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων για το έργο εταιρειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Η ΝΟΔΕ Έβρου καταδικάζει περιστατικό βίας με εμπλεκόμενο μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιανουαρίου 2019 0
Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με εμπλεκόμενο το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης Κοζάρη Νικόλαο δηλώνουμε ότι : Αυτές οι…