Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:38
407 0

Σύσκεψη με το Δήμαρχο Σαμοθράκης Αθανάσιο Βίτσα είχε την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς για το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το νησί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα ως προς την υλοποίηση των έργων με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος.

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά: «Η Σαμοθράκη από την πρώτη στιγμή των καταστροφών, ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαθέτουμε, συνολικά 5,1 εκ. ευρώ για την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων και έργων στο νησί, μετά από σχετικές ενέργειες των τεχνικών μας υπηρεσιών. Η ισχύουσα νομοθεσία κυρίως, αλλά και οι καιρικές συνθήκες λόγω του χειμώνα, δεν βοηθούν στην ταχύτητα υλοποίησης των έργων, όπως το θέλαμε εξ αρχής. Παρά ταύτα υπάρχει και η πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και εμού προσωπικά, καθώς και η υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για την άμεση, αποτελεσματική και ασφαλή υλοποίηση των εργασιών. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και αυτό δήλωσα στο Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Βίτσα και τους Δημοτικούς Συμβούλους που με επισκέφθηκαν. Στόχος μας είναι η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος να βρει το νησί σε ικανοποιητική και λειτουργική κατάσταση. Οι καταστροφές που έχουμε αρχίσει ήδη να αποκαθιστούμε, αρχής γενομένης από το σημείο «Απατσανάδες», είναι και μεγάλες και δύσκολες. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμαρχο της Σαμοθράκης και τους συνεργάτες του και θεωρούμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο κ. Βίτσας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεργασία και το αποτέλεσμα της σύσκεψης δήλωσε: «Και η διαδικασία του επείγοντος έχει κάποιες προδιαγραφές, ελάχιστες. Ναι μεν είναι πολύ πιο σύντομες από την κανονική ροή του χρόνου, ωστόσο κι αυτές απαιτούν κάποιες μίνιμουμ προϋποθέσεις που δεν μπορούν να παρακαμφθούν. Εμείς ζητήσαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη να κινηθεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος και των αναθέσεων, όπως θα πράξουμε κι εμείς, εφόσον εξασφαλιστούν τα απαραίτητα, προϋπολογισμός, θέματα μελετών, χρηματοδότησης. Και βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλων έργων υπάρχει και προσυμβατικός έλεγχος ο οποίος  απαιτείται από το νόμο και δεν μπορεί να παρακαμφθεί».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σαμοθράκης Νικόλαος Ταμπάκης και Αθανάσιος Σκαρλατίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Χριστίνα Μαυράκη, και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της ίδιας Διεύθυνσης Βασίλειος Παρασκευόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών κατά τις ημέρες των εορτών

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2016 0
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση :Διοικητήριο ,Ταχ. Κωδ.:69133 Τηλέφωνο:25313 50415 , Fax :25313 50462 ,…