Σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα που αφορούν τους παλιννοστούντες ομογενείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:42
436 0

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στις 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για ζητήματα που αφορούν τους παλιννοστούντες ομογενείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Γιαννακίδης, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παναγιωτίδης, ο Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Βασίλης Παπαδόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Τα αιτήματα των παλιννοστούντων μετέφεραν η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Παλιννοστούντων και Μη «Αργώ», Ελένη Τατεβοσιάν και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων Παλιννοστούντων Ξάνθης, Ζαχαρίας Παπαδόπουλος.
Τα κυριότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη αφορούν την μη ουσιαστική ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Ομογενών Ελλήνων – ΕΙΥΑΠΟΕ (παραχώρηση ακινήτων και οικοπέδων, την χορήγηση στεγαστικών δανείων, επιδότηση ενοικίου) και το θέμα της ανάκλησης ιθαγένειας σε πολλούς ομογενείς.
Από την ουσιαστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκε η παραδοχή πως πρόκειται για δυσεπίλυτα προβλήματα και καθυστερήσεις που καθιστούσαν, για χρόνια, τους ομογενείς ομήρους της ολιγωρίας των προηγούμενων κυβερνήσεων και πως η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διαθέτει την απαραίτητη πολιτική βούληση να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να δώσει οριστική λύση. Αποφασίστηκε, επίσης, η τακτική επικοινωνία μεταξύ των παρευρισκόμενων, για όλο το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή παρακολούθηση των σταδίων επίλυσης των κρίσιμων αυτών προβλημάτων.

Σχετικά άρθρα

Γιάννης Ζαμπούκης: “Όχι κύριε Δήμαρχε, δεν έχετε λέπρα! Και χαίρομαι ιδιαιτέρως γι αυτό. Δυστυχώς ο τρόπος που χειρίζεται μερικά θέματα , θα μπορούσε να οδηγήσει σε λέπρα πολλούς συνδημότες μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Μαρτίου 2019 0
Με τον ιδιαίτερο τρόπο που μας έχει συνηθίσει ο Υποψήφιος Δήμαρχος  Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης,  απάντησε σε ερώτηση που του απηύθυνε…

Κλιμακώνει η Άγκυρα: Παραβιάσεις βάσει σχεδίου και ΝΟΤΑΜ για Σαμοθράκη και Λωζάννη!

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Οκτωβρίου 2016 0
Γιώργου Πετράκη  Νέα τακτική υιοθετεί η Άγκυρα, συνοδεύοντας τις ΝΟΤΑΜ που εκδίδει για την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με υπερπτήσεις…