Στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών την Δευτέρα 26-1-2016 επαναλήφθηκε η σύσκεψη των παραγωγών οσπρίων της Δημοτικής Ενότητας Φερών και της ευρύτερης περιοχής, όπως είχε αποφασιστεί στη προηγούμενη σύσκεψη, με θέμα: Το ενδιαφέρον που προέκυψε από την Ρωσία για την απορρόφηση των οσπρίων και καλές πρακτικές καλλιέργειας οσπρίων.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο κ. Γκαμπαερίδης Κωνσταντίνος Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Σπύρος Κουτρουμπάς Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. και ο λέκτορας της ίδιας Σχολής κ. Φωτιάδης Σιδέρης.

Οι εκπρόσωποι της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. ενημέρωσαν τους παραγωγούς για τις τεχνικές της καλλιέργειας οσπρίων, τις ποικιλίες, την απόδοση, την φυτοπροστασία, την συγκομιδή. Αποδέχτηκαν πρόταση του Αντιδημάρχου Φερών για την επιστημονική μελέτη της καλλιέργειας οσπρίων στην περιοχή μας, εντάσσοντάς την στο ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών & πρωτογενούς Τομέα κ. Γκότσης και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Γκαμπαερίδης Κωνσταντίνος ενημέρωσαν για την επόμενη επαφή με τους αδελφοποιημένους Δήμους και Επιμελητήρια της Περιοχής της Αγίας Πετρούπολης, για την εξαγωγή προϊόντων της περιοχής μας στη Ρωσία, που προσδιορίστηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν την ετοιμότητά τους για τη δημιουργία συνεταιρισμού και την εναρμόνισή τους στην ορθή πρακτική των εξαγωγών καθώς και για την δέσμευσή τους για παραγωγή συγκεκριμένων ποσοτήτων με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Έγινε πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση γιατί ανοίγει μια ελπιδοφόρα περίοδος όσον αφορά την διάθεση τοπικών προϊόντων.

Προηγούμενο άρθροΕθνικός Αλεξανδρούπολης – Σπαρτάκ Λιγκ, την Τετάρτη 27/01 στις 19:00 στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»
Επόμενο άρθροΕθνικάρα για την πρόκριση !!!!!!!!