Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Παλαγίας του ΚΚΕ το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μάρτη.

Στη σύσκεψη μίλησε ο Σάββας Δετεραίος υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με την Λαϊκή Συσπείρωση. Παρευρέθηκε και ο Παπαδαμάκης Χρήστος υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ΚΚΕ. Ο ομιλητής στην αρχή αναφέρθηκε  στην τραγωδία των Τεμπών, τονίζοντας ότι «ήταν ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, δεν ήταν ούτε ατύχημα ούτε & η κακιά στιγμή  ούτε μόνο ανθρώπινο λάθος.

Ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής που διαχρονικά εφάρμοσαν όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, πολιτικής της «απελευθέρωσης» των μεταφορών, των ιδιωτικοποιήσεων, του κατακερματισμού του σιδηροδρομικού έργου. Μιας πολιτικής που βάζει τις ανάγκες του λαού μας στο ζύγι του κόστους –οφέλους, που θυσιάζει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών, τις ανάγκες των εργαζομένων στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού. «Με την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στον δρόμο (στενός, χωρίς σήμανση και φωτισμό) που ενώνει την Παλαγία με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και τον κίνδυνο να γίνει κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, μιας κατάστασης που επιδεινώθηκε με την παράκαμψη που έγινε προκειμένου να γίνουν οι εργασίες του λεγόμενου περιφερειακού δρόμου, μια κατασκευή , παραγγελιά των Νατοϊκών για μεταφορά πολεμικού υλικού στο μέτωπο της Ουκρανίας». Αντίστοιχα αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Αναδεικνύοντας και τις μεγάλες ευθύνες της Δημοτικής αρχής. «Το συμπέρασμα που πρέπει να βγει από όλα αυτά είναι για ποιον δουλεύει τελικά αυτό το κράτος.

Για ποιους είναι εχθρικό και για ποιους φιλικό; Για ποιους τα εκατομμύρια τρέχουν σαν νερό ενώ για το λαό μερικά ευρώ με το σταγονόμετρο των διαφόρων κουπονιών και pass; Γιατί άραγε η hellenic train παίρνει δώρο 50.000.000 το χρόνο από αυτό το κράτος άλλα υποδομές για την ασφάλεια των επιβατών δεν γίνονται με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα; Επιδοτήσεις που έπαιρνε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να παίρνει με τη ΝΔ. Γιατί δίνουν 36.000.000 ευρώ για την «λεωφόρο» του ΝΑΤΟ ενώ για τον δρόμο της Παλαγίας και την ασφάλεια κατοίκων και εργαζόμενων ούτε ένα ευρώ;» Στο τέλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς και να διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων τους, γιατί «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Σε αυτόν τον αγώνα οι κομμουνιστές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε αυτό τον αγώνα θα κατατεθεί η δύναμη που θα έχει το ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών, γι’ αυτό όπως είπε: «έχει πολύ μεγάλη σημασία να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ τόσο στις βουλευτικές εκλογές, όσο και στις Τοπικές, για να είναι πιο αδύναμη η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει. Σε αυτό μπορεί ο καθένας να συμβάλει από το δικό του μετερίζι, φτάνοντας σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο το μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ». Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Προηγούμενο άρθροΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ
Επόμενο άρθροΣτην Αλεξανδρούπολη η 17η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ»