Τέλος Σεπτεμβρίου επανέρχονται τα δρομολόγια Δράμα-Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:13
462 0

Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2016 έχει να διέλθει επιβατηγό τρένο από τους σταθμούς μεταξύ Δράμας και Αλεξανδρούπολης, καθώς αυτό το κομμάτι του σιδηρόδρομου έχει κλείσει, με επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Ο λόγος είναι η αναβάθμιση του σιδηρόδρομου, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας και να αποφεύγονται εκτός από τους κινδύνους και οι βραδυπορίες.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΕ Κωνσταντίνο Πετράκη, είχαμε τη δέσμευση ότι οι διαδικασίες κινούνται βάσει προγράμματος και το έργο θα έχει υλοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου, όταν και θα ξανασφυρίξει τρένο στην Κομοτηνή.

“Μέχρι τις 16 Αυγούστου θα έχουν ξεκινήσει κανονικά τα επιβατικά δρομολόγια, όπως και παλιά, σε πολύ καλύτερη σιδηροδρομική γραμμή”, επισημαίνει ο κ. Πετράκης, κι εξηγεί το λόγο που μεθοδεύτηκε η εργολαβία.

“Η παλιά γραμμή ήταν πολύ επικίνδυνη και βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση. Ακόμη και οι ράγες ήταν τόσο φθαρμένες που δεν ‘γεννούσαν’ καμιά σιγουριά για την σταθερότητα των τροχών πάνω σε αυτές. Έτσι, οι γραμμές αντικαταστάθηκαν συνολικά, όπως και όλη η υποδομή. Η χάραξη παραμένει ίδια, όπως τα υλικά είναι καινούργια, λάμπουν”, αναφέρει για το έργο, ενώ για καθεαυτή την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου σχολιάζει πως “εγγυάται μια διαδρομή ασφαλή και αξιόπιστη, δηλαδή ο επιβάτης δεν θα μπαίνει μέσα στο τρένο και θα έχει βραδυπορίες των πέντε και δέκα χιλιομέτρων.

Με τις παλιές ράγες, για λόγους ασφάλειας, σε μερικά σημεία το τρένο διερχόταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, ενώ με τις νέες ράγες μπορούμε να καταφέρουμε το ανώτατο όριο της εμπορικής ταχύτητας των 80 χιλιομέτρων, με εγγυημένη ασφάλεια, σε όλο το μήκος της διαδρομής”. Στο τέλος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, διευκρινίζει πως “καθυστερήσαμε ένα μήνα με τις διαδικασίες έγκρισης των ποσών. Από την ημέρα που μπήκε ο εργολάβος τηρείται κανονικά το χρονοδιάγραμμα που θέσαμε”.

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ
Η σύνδεση από Έβρο μέχρι Δράμα συνεχίζει να γίνεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά με λεωφορεία, τα οποία μισθώνει γι’ αυτό το σκοπό η εταιρία. Τα λεωφορεία έχουν αφετηρία από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ, αν προγραμματίζετε ταξίδι μακρύτερο από το νομό Δράμας, αυτό συνεχίζεται κανονικά με το τρένο.

ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε μια ακόμη είδηση, άνοιξε ο δρόμος για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας-Θεσσαλονίκης, ενός έργου διαχρονικού αιτήματος της ΠΕ Καβάλας και των κατοίκων του δήμου. Η διαδικασία φυσικά είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς πρέπει να κατατεθούν τρεις προκαταρκτικές μελέτες, σε τρεις διαφορετικές οδεύσεις. Από εκεί ο οργανισμός επιλέγει την καλύτερη και προχωρά προς αναζήτηση χρηματοδότησης.

“Δεν είμαστε ακόμη σε στάδιο εργολαβίας, αλλά σε πρόωρη διαδικασία. Ακόμη είναι νωρίς αλλά είναι το πρώτο βήμα”, εξηγεί σχετικά ο Κωνσταντίνος Πετράκης.

Πηγή: xronos.gr

Σχετικά άρθρα

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Απαιτείται σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής «Τέρμα Άβαντος» στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Φεβρουαρίου 2020 0
Απαιτείται σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής «Τέρμα Άβαντος» στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ και δεκαετίες πριν από κάθε εκλογική -κυρίως αυτοδιοικητική-…

Πρωτοχρονιάτικη Αγρυπνία στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με σκοπό να μην μείνει κανείς μόνος του στο σπίτι και να συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιανουαρίου 2017 0
Το βράδυ του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016 – παραμονή Πρωτοχρονιάς  τελέσθηκε από τις στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η…

Ψήφισμα Σωματείων – Φορέων ΑΜΘ ενάντια στη Νατοϊκή άσκηση «DEFENDER Europe 2021» – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να μη γίνει ΝΑΤΟϊκή βάση το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2021 0
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ –ΦΟΡΕΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «DEFENDER EUROPE 2021» ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ –…