Να άρει έναν μήνα νωρίτερα όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς που ισχύουν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού, σχεδιάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το BBC.

Μεταξύ των μέτρων που θα αρθούν είναι ακόμη και η καραντίνα για τους θετικούς στον ιό. Έως τώρα οι θετικοί σε κορωνοϊό μπαίνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Με βάση όσα ισχύουν σημερα, τα μέτρα θα λήξουν στις 24 Μαρτίου.

Μιλώντας στη Βουλή ο Τζόνσον είπε εφόσον διατηρηθεί «η ενθαρρυντική τάση» των επιδημιολογικών δεικτών, ο ίδιος αναμένει πως θα μπορέσει να ανακοινώσει έναν μήνα νωρίτερα από το καθορισμένο την πλήρη κατάργηση των εγχώριων περιορισμών που εξακολουθεί να ορίζει ο νόμος, περιλαμβανομένης της υποχρέωσης απομόνωσης για όσους διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Αυτά τα λίγα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ στην Αγγλία περιλαμβάνουν επίσης την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δομές υγείας και επιτρέπουν προαιρετικά σε καταστήματα και επιχειρήσεις να ζητούν από πελάτες υγειονομικό πιστοποιητικό Covid.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΤο πρωί της Παρασκευής 11/2/2022, ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής κ. Γεράσιμος Σαλτός , στον MAXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό
Επόμενο άρθροΑπό τη Σιγκαπούρη στη Β. Ελλάδα, το FSRU Αλεξανδρούπολης αναμένεται στο Θρακικό Πέλαγος τον Νοέμβριο του 2023