Ο Υφυπουργός  Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ παρέστη χθες και απηύθυνε χαιρετισμό στο 5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Τουρκίας που διοργάνωσαν στην Αθήνα ΣΕΒ καιDEIK.

Απευθυνόμενος στους 40 Έλληνες συνέδρους και στους 50 Τούρκους, εκπροσώπους κορυφαίων βιομηχανιών και επιχειρήσεων των δύο χωρών, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα μεγέθη του διμερούς εμπορίου, που με τα στοιχεία του 2014 ήταν ύψους 4,4 δις USD.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η Τουρκία είναι ένας από τους τέσσερις κορυφαίους προορισμούς εξαγωγής ελληνικών προϊόντων.

Εκτός αυτών, ενισχύεται η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών με σημεία αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και τη Σμύρνη, όπως και στο σιδηροδρομικό τομέα, όπου εξετάζεται η προοπτική της σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης και την απαρχή μικτών Ελληνο – Τουρκικών επιχειρήσεων, που ήδη απευθύνονται στις Αγορές τρίτων χωρών.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι:

«Η συνεργασία επιχειρήσεων δύο χωρών και η απόδοσή τους επηρεάζονται και από τις πολιτικές διακρατικές σχέσεις. Για να ανθίσει η συνεργασία επιχειρήσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ήσυχο και ειρηνικό περιβάλλον στις πολιτικές διακρατικές σχέσεις.  Οι Αγορές θέλουν ηρεμία και όχι εντάσεις. Δεν βοηθούν οι φραστικές διατυπώσεις που ενοχλούν. Σε αυτό το πλαίσιο, πολιτικές δηλώσεις που δεν είναι ευνοϊκές για ένα τέτοιο περιβάλλον διακρατικής επιχειρηματικής συνεργασίας, είναι καλύτερο να αποφεύγονται. Και να είστε βέβαιοι, ότι τότε τα επιχειρηματικά αποτελέσματα θα εκτοξευθούν προς τα πάνω».

Προηγούμενο άρθροΛεωνίδας Χέλης: “Στην ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν γονατίσαμε και δεν προτιμήσαμε τις καρέκλες”
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων