Μια ακόμη συνέντευξη τύπου του κ. Δημάρχου, μια ακόμη αθέτηση υπόσχεσης, μια ακόμη φορά δικαιολογίες με αστεία επιχειρήματα, μια ακόμη φορά απειλές και χυδαία φρασεολογία σε οποίον τολμά να τον αμφισβητήσει.

Με χθεσινές του δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο κ. Πέτροβιτς στον ραδιοφωνικό σταθμό “Maximum fm 93.6”, εξέφρασε δημόσια την αγωνία του για την εδώ και ένα χρόνο καθυστέρηση στην υπόσχεση της δημοτικής αρχής, σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του νέου Γυμναστηρίου.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Γιώργο Παυλίδη, με μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής μας.

Όπως τότε ειπώθηκε από τον ίδιο, η Περιφέρεια με δική του πρωτοβουλία, είχε εξασφαλίσει το χρηματικό κονδύλι για την δημιουργία ενός Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο κ. Πέτροβιτς, καθώς και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού.

Το νέο κλειστό θα ήταν έτοιμο στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019, ενώ θα είχε χωρητικότητα 1000 έως 1300 θέσεις και 13 μέτρα ύψος, με προβλεπόμενη χωροθέτηση δίπλα στο νέο κλειστό κολυμβητήριο.

Όπως υποσχέθηκε ο κ.Λαμπάκης, από την επόμενη ημέρα ο Δήμος θα φρόντιζε για τις απαιτούμενες μελέτες, με σκοπό την γρήγορη κατασκευή του έργου και κυρίως να μην υπάρξει κίνδυνος να χαθεί το πόσο αυτό, από κάθε ενδεχόμενη καθυστέρηση.

Μετά απο την παρέλευση οκτώ μηνών και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης καθησύχαζε, λέγοντας πως η μελέτη του έργου είναι σε εξέλιξη μετά από συμφωνία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο!

Η δημοτική παράταξη “ΑΝΑ.Σ.Α.” λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τα οποία δημιουργούσαν κάποιες υποψίες περί του αντιθέτου, αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα.

Δυστυχώς με έκπληξη διαπιστώθηκε, πως για μια ακόμη φορά ο κ. Λαμπάκης παραπλάνησε με αναληθείς πληροφορίες, δημοσιογράφους, αθλητικούς παράγοντες και όλο τον φιλάθλο κόσμο, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όνειρο ετών για την Αλεξανδρούπολη.

Το Πανεπιστήμιο δεν έχει ξεκινήσει καμία επίσημη συνεργασία με τον δήμο για την εκπόνηση της μελέτης, γεγονός που διέψευδε τον ίδιο τον δήμαρχο και το κυριότερο έχει πλέον χαθεί πολύτιμος χρόνος, με σοβαρό τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που με τόσο κόπο εξασφάλισε η Περιφέρεια.

Την επομένη ημέρα ο κ. Δήμαρχος υπό το βάρος των αποκαλύψεων, άλλαξε την ατζέντα υποσχόμενος αυτή την φορά πως η μελέτη θα ολοκληρωθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και μάλιστα εντός 4 μηνών.

Σήμερα ένα χρόνο μετά από την εξαγγελία του έργου και με την λογική πίεση από πλευράς του κ. Πέτροβιτς, ο κ. Λαμπάκης δικαιολογήθηκε ότι τελικώς διαπιστώθηκε πως δεν επαρκούσε το ποσό των 4 εκ. ευρώ για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου!!!

Δηλαδή κάτι το οποίο θα μπορούσε να διασταυρωθεί σε διάστημα ολίγων ημερών (τόσο από το Πανεπιστήμιο, όσο και από τους ικανότατους μηχανικούς του δήμου), χρειάστηκε να περάσουν 13 μήνες για να ανακοινωθεί και φυσικά να οδηγήσει σε αδιέξοδο την όλη υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην τελευταία προεκλογική περίοδο, τον Ιανουάριο του 2014, ο κ.Λαμπάκης είχε υποσχεθεί και πάλι την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, μια ακόμη εξαπάτηση που τον βοήθησε όμως στο να κερδίσει τελικώς τις εκλογές.

Επίσης η Λέσχη Πετοσφαίρισης από καιρό είχε προτείνει στον κ.Λαμπάκη να βοηθήσει έτσι ώστε να υπάρχει μια έτοιμη μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο, το επανέλαβε και στην τελευταία μεταξύ μας συνάντηση, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από πλευράς του.

Βεβαίως για ποια αξιοπιστία Δημάρχου μπορούμε να μιλάμε, όταν για μήνες υποσχόταν μπροστά μάλιστα στους νέους αθλητές της ενόργανης, πως θα μετατρέψει τον παλιό Κολυμβητήριο σε “σπίτι της ενόργανης” και μετά από λίγο έβγαλε άδεια με σκοπό την κατεδάφιση του κτιρίου!!!

Ο κ.Λαμπάκης οφείλει να απολογηθεί και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

για όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις του και κυρίως για τον κρίσιμο τελευταίο χαμένο χρόνο όσο αφορά την υπόθεση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Σε περίπτωση δε που χαθούν τα χρήματα, θα είναι και ο μοναδικός υπαίτιος για αυτήν την εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, ανίκανος να ανταποκριθεί ακόμη και στις αυτονόητες υποχρεώσεις του.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΑναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα Ποντιακή βραδιά της Γιορτής Κρασιού
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Λαμπάκης: «Δεν επαρκούν τα 3,9 εκ. ευρώ για την δημιουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη»