Το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος, μετέβησαν στο Πύθιο Διδυμοτείχου όπου η στάθμη του ποταμού παραμένει επί τέσσερις ημέρες πάνω από το όριο συναγερμού

Την κήρυξη των παρέβριων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για πλημμυρικά φαινόμενα, ζήτησαν με έγγραφό τους προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος, μετέβησαν στο Πύθιο Διδυμοτείχου όπου η στάθμη του ποταμού παραμένει επί τέσσερις ημέρες πάνω από το όριο συναγερμού. «Μεταβήκαμε σε διάφορα σημεία της παρέβριας ζώνης σε όλο τον νομό. Εκτός από το Πύθιο, υπήρξε εκτόνωση του φαινομένου και σ’ ένα δεύτερο σημείο, στην Κορνοφωλιά, όπου με το άνοιγμα του θυροφράγματος πλημμύρησαν περίπου 4.500 στρέμματα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς μετά την «αυτοψία» στις υψηλότερου κινδύνου παρέβριες περιοχές.

Σημειώνει πως μετά τις «επανειλημμένες εκκλήσεις μας για ελεγχόμενη αποδέσμευση των νερών από τα φράγματα της Βουλγαρίας, καθότι η διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο νομό, λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις κινδύνου πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων, η γείτονα με νέα ειδοποίηση μας ενημερώνει, πως θα επιχειρηθεί διαχείριση του φράγματος του Ιβαήλοβγκραντ, η πληρότητα του οποίου αγγίζει το 113%, σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά από τα 730 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο».

«Παραμένουμε σε εγρήγορση, γιατί παντού υπάρχουν νερά και ζημίες και το επόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Οι στάθμες του νερού του ποταμού Έβρου παραμένουν πάνω από το όριο συναγερμού σε όλο το μήκος του, ενώ από τα συνολικά 45.000 πλημμυρισμένα στρέμματα, περίπου τα 18.000 είναι από τον ποταμό Έβρο και τα υπόλοιπα 27 από τοπικά νερά», καταλήγει ο κ. Πέτροβιτς.

Προηγούμενο άρθροΜε σκάφος του Λιμενικού διακομίστει 5χρονη από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΑνδρέας Χονδρός: ” Πολίτης στην Αλεξανδρούπολη έλαβε κλήση της τροχαίας από το 1992″