Τί μπορείτε να κάνετε εάν ο γείτονας απειλεί εσάς και τα ζώα σας

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Μαρτίου 2016
1441 0

Τί μπορείτε να κάνετε εάν ο γείτονας απειλεί εσάς και τα ζώα σας, εάν παρατηρήσετε περιστατικό κακοποίησης και θέλετε να το αναφέρετε, ώστε να γίνει Σύσταση από την Αστυνομία:

Η “ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ -ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ, ΜΕ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ…

Εξυπηρετεί δηλαδή ΚΑΙ τον εκφοβισμό του δράστη για αποτροπή περαιτέρω ενεργειών (φόλες κτλ) ΚΑΙ την εξασφάλιση γραπτού”προηγούμενου” μαζί του, ώστε αν ω μη γένοιτο πραγματοποιήσει τις απειλές του, να υπάρχουν απτά στοιχεία εναντίον του.

1)Μαθαίνετε τα στοιχεία του ατόμου (Όνομα / Επίθετο / Διεύθυνση).
2)Πηγαίνετε στον Εισαγγελέα της περιοχής.
3)Αναφέρετε στη Γραμματεία του γραφείου του τί ακριβώς θέλετε.
4)Αναφέρετε στον Εισαγγελεα της υπηρεσιας: “Ο τάδε απείλησε επανειλημμένα τη ζωή των ζώων μου, θέλω να του γίνει Σύσταση από την Αστυνομία”
5)Σας δίνουν το χαρτί και πάτε στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την Εισαγγελική Παραγγελία,δηλαδή να πάνε επιτόπου στο σπίτι του και να του κάνουν Σύσταση, ενημερώνοντάς τον για τις νομικές κυρώσεις της πράξης του.
6)Εαν είναι γειτονάς σας, τον ενημερώνετε ότι η καταγγελία για απειλή πλέον υπάρχει ΓΡΑΠΤΑ και ότι αν συμβεί οτιδήποτε στα ζώα σας, θα θεωρηθεί αυτομάτως κατηγορούμενος/η και θα υποστεί τις συνέπειες του ν.3170/2003, τον οποίο καλο θα ειναι να φροντίσετε να έχετε πάντα εκτυπωμένο, μαζί με την Εισαγγελική Παραγγελία.
( Ο νόμος σε pdf εδω: http://www.minagric.gr/greek/data/G913F71.pdf )

Σε περίπτωση που δεν έχετε τα στοιχεία του ατόμου ή δεν έχετε χρονο για τον Εισαγγελέα, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα, ακόμα και εαν εχει περάσει η ώρα του συμβάντος:
1)Καλειτε την Αστυνομια μέσω του 100.
2)Έτσι, όταν το Κέντρο στείλει περιπολικό, θα καταγραφεί η κλήση σας στην “Αναφορά του 8ώρου” τους.
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αντιθέτως πάτε εσείς στο Α.Τ. για την καταγγελία, ΔΕΝ γίνεται καταγραφή στοΒιβλίο Συμβάντων για απλή Σύσταση, παρά μόνο αν προχωρήσετε σε Μήνυση. Οπότε προτιμάτε να καλείτε μέσω στου 100 την Αστυνομία.)
3)Στη συνέχεια μπορείτε να ζητήσετε ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της “Αναφοράς 8ώρου” για να το εχετε στο αρχείο σας για μελλοντική χρήση του ως”προηγούμενο” μεταξύ υμών και του συγκεκριμένου ατόμου.
4)Επίσης θα ζητήσετε από τους αστυνομικούς όταν έρθουν, να πάρουν τα στοιχεία του ατόμου που απείλησε/κακοποίησε.

Picture

Αυτό το χαρτί είναι η Εισαγγελική Παραγγελία, τόσο απλά!
ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΕΤΖΙΚΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -STRAY DOGS THESSALONIKI

Σχετικά άρθρα

Θύμα απάτης ο Γιώργος Κιζιρίδης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιανουαρίου 2021 0
Όπως αναφέρει ο κ. Γεώργιος Κιζιρίδης ΠΡΟΣΟΧΗ!! Πληροφορήθηκα σημερα και με διαφορά μισής ώρας περίπου από δύο επιχειρήσεις της πόλης μας ότι…

Ο Ναός των Γραμμάτων – Ζωγράφειον Κωνσταντινουπόλεως (γράφει ο Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιουνίου 2017 0
Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Συμπληρώθηκαν 126 συναπτά έτη από της ιδρύσεως και λειτουργίας του Ζωγραφείου εκπαιδευτικού ιδρύματος της…