ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:05
353 0

Νέο πρόγραμμα σπουδών θα εφαρμοστεί στα σχολεία της Γαλλίας, από τη σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες. Το σύστημα αυτό ισχυρίζεται πως θα βοηθά στην εξατομίκευση των μαθητών και την ελευθερία επιλογής του κάθε νέου. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκαν διάφορες θεματικές ενότητες από τις οποίες το κάθε Γαλλάκι μπορεί να επιλέξει μαθήματα όπως Πολιτισμός και τέχνες, Πληροφορική, Επικοινωνία, Κοινωνία, Ξένες γλώσσες, Επιστήμες, Σώμα και υγεία και λοιπά.

Αυτό που δημιουργεί όμως υπερηφάνεια είναι η δημιουργία ενότητας με τίτλο Γλώσσες και πολιτισμός της Αρχαιότητας με εξέχουσα θέση, φυσικά, στην Αρχαία Ελληνική και Λατινική Γλώσσα. Αίσθηση όμως προκάλεσε η τεράστια απήχηση που έδειξαν οι μαθητές. Συγκεκριμένα το 70% των μαθητών γυμνασίου  επέλεξαν τη συγκεκριμένη διδακτική ενότητα. “Αυτό σημαίνει πως όχι απλά, τα λατινικά και τα ελληνικά δεν θα εξαφανισθούν, αλλά θα ενισχυθούν” σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ελληνορωμαικός πολιτισμός είναι το ένα από τα δύο πόδια στα οποία στηρίζεται η Ευρώπη, με το Χριστιανισμό να είναι το δεύτερο.

http://www.voicenews.gr

Σχετικά άρθρα

Επενδυτικό Ενδιαφέρον για Διαμετακομιστικό Κέντρο Μεταφορών στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαρτίου 2017 0
Tην Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Έβρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με Γερμανούς επιχειρηματίες, εκπροσώπους του Γερμανικού Υπουργείου Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο…