Τα Σκόπια ονομάζονται “Μακεδονία” στην Ιστορία της Γ’ Λυκείου!

Δημοσιεύτηκε στις: at 05:06
453 0

To επίμαχο σημείο βρίσκεται σε χάρτη της σελίδας 130 του σχολικού βιβλίου 

Σάλος έχει ξεσπάσει έπειτα από την αποκάλυψη βάσει της οποίας σε χάρτη του βιβλίου Ιστορίας Γενικής κατεύθυνσης της Γ΄Λυκείου, τα Σκόπια αναγράφονται ως “Μακεδονία”. Αξίζει να σημειωθεί ότι εν λόγω βιβλίο βρίσκεται στα σχολεία από την περσινή χρονιά.

Ωστόσο αυτή η λεπτομέρειεα δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι σήμερα. Μάλιστα μέλη της ΟΛΜΕ ζητούν από το υπουργείο Παιδείας, να πάρει θέση, στο θέμα, ενώ πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς αναφέρουν ότι οι συγγραφείς έχουν υποπέσει σε μεγάλο ατόπημα.

Ακόμη το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί επί τάπητος σε διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να διαβιβαστεί αίτημα αλλαγής στο υπουργείο Παιδείας.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απαντώντας σε αυτό το ερώτημα στον Real Fm είπε  ότι είναι σαφές ότι τα Σκόπια δεν συγκροτούν τον χώρο της Μακεδονίας. «Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πρέπει να εμπλέκεται σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία», είπε ο κ. Φίλης, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Φίλης. Στη σελίδα 130 του βιβλίου υπάρχει ένα χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη στα οποία θανατώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σε αυτόν τον χάρτη τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

www.parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης: «Προσφέρω – Στηρίζω – Δίνω χαμόγελο στα παιδιά»

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Δεκεμβρίου 2018 0
  Το «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ»  Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της προσπάθειας για άμβλυση  των αναγκών οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας για τις…

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Δεκεμβρίου 2019 0
O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πρόκειται να επισκεφθεί την Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού την 20 Δεκεμβρίου…