Τετραμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Σαμοθράκης στο Βουκουρέστι

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:41
515 0

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Σαμοθράκης με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ Ρουμανίας,κύριο Γεώργιο Σταφυλάκη,τετραμελής αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο,κύριο Νίκο Γαλατούμο και αποτελούμενη από την κυρία Σόνια Βασιλειάδου,οδοντίατρο,τον κύριο Γιάννη Γλήνια,Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών και τον κύριο Γιώργο Γλήνια,επιχειρηματία,πραγματοποιήσε τριήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι.Πρέπει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε κύκλος επαφών,προκειμένου να προγραμματισθούν συναντήσεις για την προβολή του νησιού.

Με τη βοήθεια του κυρίου Σταφυλάκη και μετά από σειρά επιστολών,πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο με τον κύριο Dragos Gabriel Zisopol,Κοσμήτορα Πανεπιστημίου,βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου,Γενικό Γραμματέα της Βουλής και Πρόεδρο της Ελληνο-Ρουμανικής Ένωσης.Μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση,προτάθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:

  1. Πραγματοποίηση στη Σαμοθράκη τον Οκτώβριο του Συνεδρίου της Ελληνικής Ομογένειας.Με πρόχειρους υπολογισμούς,οι σύνεδροι και οι συνοδοί τους αριθμούν τους πεντακόσιους.
  2. Επίσκεψη ογδόντα υπερηλίκων,στα πλαίσια της ετήσιας εκδρομής,που διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Ένωση Ελλήνων,έναν οργανισμό που αριθμεί περί τα δεκαπέντε χιλιάδες μέλη.
  3. Συζητήθηκε και προτάθηκε από τον ίδιο τον κύριο Zisopol η δυνατότητα εκπαιδευτικής επίσκεψης τριακοσίων περίπου μαθητών,που θα διαμείνουν στο κάμπινγκ.

Κατόπιν πρόσκλησης του κυρίου Zisopol,η αντιπροσωπεία του Δήμου επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Ομογένειας,όπου και υπεγράφη Πρωτόκολλο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και των Ελλήνων Ομογενών.Επιπλέον,κατόπιν μεσολάβησης του ιδίου και στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων,προτάθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Σαμοθράκης με το Δήμο της πόλης Roman.Πρόκειται για μία πόλη με μεγάλο αριθμό Ελλήνων,χτισμένη δίπλα στην πόλη Ιάσιο,γνωστή από τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.

Τέλος,στο περιθώριο των επαφών,ο Δήμαρχος,κύριος Γαλατούμος,έδωσε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι TVR 1,στο οποίο η ελληνική κοινότητα παρουσιάζει εβδομαδιαία εκπομπή.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά τόσο τον κύριο Dragos Gabriel Zisopol για τις μέχρι τώρα ενέργειές του,όσο και τον κύριο Γεώργιο Σταφυλάκη για την πολύτιμη βοήθειά του στις συνεχείς προσπάθειες ανάδειξης του νησιού.

Σχετικά άρθρα

Χριστόδουλος Μεντίζης: «Περίπου το 70% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης»

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιουνίου 2021 0
«Περίπου το 70% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων Χριστόδουλος…

Εγκρίθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα του νέου Λυκείου Φερών από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιουνίου 2017 0
Δείτε την Απόφαση έγκρισης κτηριολογικού προγράμματος: ΓΕΛ Φερών στη Δημοτική Ενότητα Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στο πλαίσιο…

Δημήτρης Πέτροβιτς: Εξάρω την πρωτοβουλία του Στρατού Ξηράς με την τοποθέτηση εχίνων, κονσερτινων και μπετόν μπλοκ στους Κήπους

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Νοεμβρίου 2021 0
Στους Κήπους Έβρου βρέθηκε ο Αντιπεριφεριαρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πετροβιτς με αφορμη την εορτη του προστάτη των Τελωνειακών Ευαγγελιστή Ματθαίου…