Τεχνολογική και οικονομική υποστήριξη για έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε Δήμους από ΚΑΠΕ και ΤΠκΔ

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:21
394 0

Κοινές δράσεις τεχνολογικής και οικονομικής υποστήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να υλοποιήσει έργα εξοικονόμησης ενέργειας εξήγγειλαν ο Πρόεδρος του Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Β. Τσολακίδης και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτης, σεεκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Τα έργα αφορούν σε εφαρμογές ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας στον οδοφωτισμό, σε αντλιοστάσια και σε δημοτικά κτήρια.

Τις εκδηλώσεις με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη Θράκη, συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και το Επιμελητήριο Έβρου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η ημερίδα με θέμα “Εφαρμογές Α.Π.Ε. & ΕΞ.Ε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη – Χρηματοδοτικά Εργαλεία”. Στην εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι βουλευτές Έβρου Αναστασία Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Αργύρης Πλέσιας και ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασίλειος Τσολακίδης.

Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τους Δήμους, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, ενώ ο Διευθυντής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΚΑΠΕ Μάρκος Δαμασιώτης αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις εφαρμογές των ΑΠΕ σε δημόσια κτήρια.

Ο κ. Γεώργιος Μπόγδος από την εταιρεία DASTERI Α.Ε. μίλησε για την εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό, ενώ ο Διευθυντής ΑΠΕ του ΚΑΠΕ Κ. Καρύτσας παρουσίασε τρόπους αξιοποίησης της γεωθερμίας σε αγροτικές χρήσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με την εισήγηση της αν. Καθηγήτριας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αργυρώς Δημούδη για την αειφορία στο δομημένο περιβάλλον, με στόχο κτίρια και οικισμούς σχεδόν μηδενικών εκπομπών CO2.

Ακολούθησε το Σάββατο 11 Ιουνίου στην Ορεστιάδα, η ημερίδα “Τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας στον πρωτογενή τομέα”.

Στην εκδήλωση, μετά από σχετική ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία για ΑΠΕ και ΕΞΕ, η κα Ε. Αλεξοπούλου από το τμήμα βιομάζας του ΚΑΠΕ αναφέρθηκε στην καλλιέργεια, τη χρήση και τις δυνατότητες της κλωστικής κάνναβης. Ο εκπρόσωπος της kanabio ΚΟΙΝΣΕΠ Μ. Θεοδωρόπουλος παρουσίασε πρόταση για τη σύσταση Εταιρείας Λαϊκής Βάσης με στόχο τη λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας βιομηχανικής κάνναβης και μονάδων μεταποίησης. 

Στη συνέχεια, εξετάσθηκε ο ρόλος των ενεργειακών συνεταιρισμών στην αποκεντρωμένη συμμετοχική υλοποίηση έργων ΑΠΕ & ΕΞΕ, ενώ από τον καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα κ. Σπύρο Κουτρούμπα αναλύθηκε η σημασία της καινοτομίας και της βελτίωσης της ποιότητας για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

b9ce3284-a891-4dd9-8b00-f65956d59929

 

Σχετικά άρθρα

To «Εὐλαβικὸ Συναξάριο Ἁγίων Πέντε Νεομαρτύρων τῆς Σαμοθράκης» παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουνίου 2017 0
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Ἀλεξανδρουπόλεως καὶ ὁ Σύλλογος Σαμοθρακιτῶν Ν. Ἕβρου, σᾶς προσκαλοῦν στὴν παρουσίαση τοῦ νέου βιβλίου μὲ τίτλο: «Εὐλαβικὸ…

Νατάσα Γκαρά: “Πέφτουν οι μάσκες για το ΚΥΤ… – Η επικίνδυνη απόφαση έχει και έγκριση Υπουργικού Συμβουλίου”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Ιανουαρίου 2021 0
Πέφτουν οι μάσκες για το ΚΥΤ… Στο πρωτοσέλιδο του Σαββάτου στο “Παρασκήνιο”. Συνέντευξη του Ν. Μηταράκη με τίτλο:” Ζήτημα εθνικής…