ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την έλλειψη πόσιμου νερού σε οικισμούς του Δήμου Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:06
430 0

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραγική κατάσταση έλλειψης πόσιμου νερού στον οικισμό της Ρούσαςκαι τους άλλους οικισμούς τηςΔημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου. Όπως τονίζει, «η έλλειψη πόσιμου νερού για τις ανθρώπινες ανάγκες και για την κάλυψη των υπόλοιπων καθημερινών αναγκών των κατοίκων των οικισμών Ρούσας, Γονικού, αλλά και των υπόλοιπων της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου ξεπερνά κάθε ανεκτό όριο και αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής. Είναι ζήτημα ζωής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ συμμερίζεται την οργή και αγανάκτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα και ειδικά του οικισμού Ρούσας και θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την απαίτησή τους να έχουν υγιεινό και επαρκές σε ποσότητα νερό.

Φυσικά, το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που κατ’ επανάληψη έχει τεθεί από το ΚΚΕ, τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, τους κατοίκους της περιοχής σε όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στο δήμο, παλιά νομαρχία, περιφέρεια, χωρίς να δοθεί λύση.

Η έλλειψη πόσιμου νερού για τις ανθρώπινες ανάγκες και για την κάλυψη των υπόλοιπων καθημερινών αναγκών των κατοίκων των οικισμών Ρούσας, Γονικού, αλλά και των υπόλοιπων της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου ξεπερνά κάθε ανεκτό όριο και αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής. Είναι ζήτημα ζωής.

Είναι γεγονός ότι μεγάλο τμήμα οικισμών του ορεινού όγκου και ειδικά των οικισμών της τοπικής Κοινότητας Μ. Δερείου υδρεύονται από ατομικές πηγές με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την υγεία των κατοίκων. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κανένα μικρό ή μεγάλο έργο βελτίωσης των υποδομών που αφορούν την ύδρευση (π.χ κατασκευή γεωτρήσεων, φραγμάτων στον ορεινό όγκο, αντικαταστάσεις υφιστάμενων δικτύων, καθαρισμός δεξαμενών, τοποθέτηση χλωριωτήρων κλπ.).

Η κατάσταση αυτή έχει επιβαρυνθεί με την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που συνεχώς περιορίζουν τους πόρους που προορίζονται για δημόσια έργα και τους δήμους.

Το μόνο που περίσσεψε ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις και τα λόγια τα μεγάλα που έγιναν αέρας κοπανιστός από τα κόμματα που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την κυβερνητική εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.)

Το ΚΚΕ πολλές φορές έχει φέρει το θέμα στην επικαιρότητα ζητώντας λύσεις, με Ερωτήσεις και Αναφορές προς τις κυβερνήσεις και την περιφέρεια. Η τελευταία παρέμβαση ήταν η Ερώτηση (11/9/2014) που υποβλήθηκε στη Βουλή. Φυσικά, οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών, αλλά και η ζοφερή πραγματικότητα αποδεικνύουν τον τρόπο αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Επειδή το νερό αποτελεί, από την ίδια του τη φύση, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο, απαιτούνται να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε:

– Να δοθεί, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και κρατική ευθύνη, μόνιμη και οριστική λύση στην υδροδότηση των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα, του Δήμου Σουφλίου, με επαρκές και υγιεινό πόσιμο νερό χαμηλής τιμολόγησης.

– ΑΜΕΣΑ μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος να χορηγηθεί δωρεάν υγιεινό πόσιμο νερό στους κατοίκους με ευθύνη του κράτους, της περιφέρειας και του δήμου (εμφιαλωμένα νερά και βυτιοφόρα)».

ΠΗΓΗ  www.902.gr

Σχετικά άρθρα

Βαριά “καμπάνα” το δικαστήριο στον Φεριώτη κτηνοτρόφο με φυλάκιση 26 μηνών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό!!!

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Σεπτεμβρίου 2020 0
Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητα του στον Έλληνα κτηνοτρόφο εκτιμούν νομικοί κύκλοι Βαριά “καμπάνα” με φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή…

Καμμένος από Σαμοθράκη:” Η σημερινή άσκηση απέδειξε την ετοιμότητα μας” – Δείτε φωτογραφίες από την ΤΑΜΣ «Σάος»

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαρτίου 2017 0
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον  Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο…

Μακάριος Λαζαρίδης από Αλεξανδρούπολη: “Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω” – “Ζητούμε εκλογές εδώ και τώρα”

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Νοεμβρίου 2018 0
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαριδης, μιλώντας στην πολιτική ακαδημία της Δ.Α.Π. – ΝΔΦΚ…