ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί αμερικανονατοϊκής βάση στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:36
307 0

ΗΡΘΑΝ ΚΑΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ……

Με σταθερά βήματα, προχωρά η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με την Ρωσία. Οι υποδομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής (το λιμάνι, το αεροδρόμιο και οι οδικοί άξονες), τίθενται στην υπηρεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανός υποστράτηγος   να επιθεωρήσει το αεροδρόμιο, το λιμάνι, αλλά και τα στρατόπεδα της περιοχής, διότι η πόλη να συμπεριλαμβάνεται στην άσκηση «Defender 2020», κατά την οποία θα γίνει η μεγαλύτερη μετακίνηση στρατευμάτων και υλικού του αμερικανικού στρατού από τις ΗΠΑ στα σύνορα με την Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης άσκησης πολεμικής προετοιμασίας, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αναμένεται να αποβιβαστεί στην πόλη μια ολόκληρη μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού του αμερικανικού στρατού, η οποία θα μετακινηθεί μέσω του Έβρου στη Βουλγαρία και την Ρουμανία, καλύπτοντας το «νότιο μέτωπο» με την Ρωσία.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρέχοντας υποστήριξη για τους χιλιάδες στρατιώτες αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή για την μεταφορά του πολεμικού υλικού.

Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε πολεμική βάση – ορμητήριο, προς όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μαζί με τις υπόλοιπες βάσεις στη χώρα μας θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για ιμπεριαλιστικό πόλεμο προς όφελος του κεφαλαίου.

Με την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας και την περιοχή, όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αλλά και σε στόχο,  όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν.

Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και οι μεγάλοι κίνδυνοι που αυτή φέρνει, είναι η άλλη της όψη της πολιτικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων στο εσωτερικό, της ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Για τους εργαζόμενους και το λαό το μενού έχει θυσίες διαρκείας, θυσίες δικαιωμάτων και αναγκών στο όνομα της ανάκαμψης, που με μαθηματική ακρίβεια αργά ή γρήγορα θα φέρει μια νέα κρίση, θυσίες στην ασφάλεια, στην ειρήνη, στα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην ελληνική εμπλοκή. Να ξεσηκωθούν ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων. Να εκφράσουν με κάθε τρόπο, μέσα από τα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς την εναντίωσή τους και να δώσουν μαχητικό αγώνα και να απαιτήσουν:

⦁ Να μην εγκατασταθεί αμερικανονατοϊκής βάση στην Αλεξανδρούπολη.
⦁ Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
⦁ Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
⦁ Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα

Νατάσα Γκαρά: Η ΝΔ καταργεί την Κρατική Αρχή Εποπτείας και στα περιφερειακά αεροδρόμια

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Σεπτεμβρίου 2020 0
Η ΝΔ καταργεί την Κρατική Αρχή Εποπτείας και στα περιφερειακά αεροδρόμια Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το Σχέδιο…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Παγχιακής Επιτροπής ΑΓΩΝΑ προς την Πρόεδρο της Ε.Ε. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν : “Σταματήστε την χρηματοδότηση στις Υπερδομές. Είναι παράνομες!”

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Ιουνίου 2021 0
Κυρία Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Πριν τέσσερα περίπου χρόνια, στις 14-2-2017, με επιστολή μας προς…

Χρήστος Μέτιος: “Δίκαια διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και οι Δήμαρχοι για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων”

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Νοεμβρίου 2021 0
Η δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου , αναφερόμενος στην απόφαση της 4ης ΥΠΕ…