Τζέφρι Πάιατ: 2,3 εκατ. ευρώ επενδύει ο αμερικανικός στρατός στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:06
487 0

Πάιατ: 2,3 εκατ. ευρώ επενδύει ο αμερικανικός στρατός στην Αλεξανδρούπολη

Σημείωσε ότι είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ θα επενδύσει ο αμερικανικός στρατός στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να γίνει η ανέλκυση του ναυαγίου της βυθοκόρου «Όλγα». Έτσι θα διευκολυνθούν οι προσβάσεις των πλοίων στο λιμάνι της θρακικής πόλης, αλλά και θα ενισχυθεί το θαλάσσιο εμπόριο στην περιοχή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ από το βήμα του τρίτου SouthEast Europe Energy Forum, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έχει έρθει η ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα και σημείωσε ότι οι αμερικανικές επενδύσεις θα διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ακόμα ότι Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος και ΗΠΑ, μπορούν να σχηματίσουν μία Ενεργειακή Ένωση, επενδύοντας στη συνεργασία και σε έργα κοινού ενδιαφέροντος, σε υποδομές, δίκτυα και εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

Τέλος, ο κ. Πάϊτ υποστήριξε ότι η Ελλάδα με τους αγωγούς ΤΑΡ,  τον IGB που τώρα ξεκινάει να κατασκευάζεται, το Πλωτό Σταθμό ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, αλλά και με τα σχεδιαζόμενα έργα του East Med και της πιθανής διασύνδεσης με την Βόρεια Μακεδονία αποτελεί ένα ενεργειακό κέντρο στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ολοένα και μεγαλύτερης σημασίας.

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Ο τέως Δήμαρχος Τάσος Σουλακάκης είναι ο πρώτος πολίτης της Αλεξανδρούπολης που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιανουαρίου 2021 0
Όπως αναφέρει ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Ρούφος Έκπληξη – Συμβολισμό! μας επιφύλασσε η σημερινή μέρα ,…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΑΕΚ 1-25 ΕΤΟΥΣ 2015

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Οκτωβρίου 2015 0
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τα μέλη του ότι ως δικαιούχος φορέας υλοποίησης προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης…