Ο Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη… με το ελληνικό όνομα της…

Δημοσιεύτηκε στις: at 25 Απριλίου 2021
150 0

Nέο ΣΟΚ για την Τουρκία – Είπε Κωνσταντινούπολη και όχι Ισταμπούλ που θέλουν οι Τούρκοι κατά την δήλωσή του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fyoutube.com%2Fwatch%3Fv%3DCGNPnLEy1GQ%26feature%3Dshare%26fbclid%3DIwAR1PL5G3nte1U8BdbMqLFg1ew1LgMtFDb55fSruQScQ6kfs6gzTfiNYW1HI&h=AT2odpveqqzuSf5mpguUBXUUaD91qo7cjnjAxpmbErO57_DdqD-0EWxwNawpNB3rG6znQE6gHf6RALD-J__HtpxYPlh1QMQCYx5qvHgV8BEWjlQrdMRenTcxyFDyirirFRnL40S8oxLV8lPTNA

Αυτό που δεν έκανε κανένας Αμερικανός πρόεδρος το έκανε με αποφασιστικότητα ο Τζο Μπάιντεν. Αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο ανταποκριτης του Sportime στις ΗΠΑ, Δημήτρης Φιλιππίδης είχε από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής το ρεπορτάζ.

Όμως η δήλωση του Αμερικανού προέδρου έκρυβε μία ιδιαίτερη δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη για την Τουρκία και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τζο Μπάιντεν στην δήλωσή του δεν ακολούθησε την πεπατημένη της αμερικανικής διπλωματίας στο να αναφέρει την Κωνσταντινούπολη με το τούρκικο όνομά της Ισταμπούλ, αλλά χρησιμοποίησε το «Κωνσταντινούπολη».

Η Τουρκία αντιδρά ιδιαίτερα στην χρήση του κανονικού ονόματος της Κωνσταντινούπολης, αλλά όπως φαίνεται η Αμερική έχει αποφασίσει να ανοίξει πολλά μέτωπα που έχουν μείνει κλειστά κατά το παρελθόν για λόγους ισορροπίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Όπως μας μετέφερε ο Δημήτρης Φιλιππίδης, στις διπλωματικές δηλώσεις στις ΗΠΑ πάντα χρησιμοποιείται η λέξη Ισταμπούλ και όχι Κωνσταντινούπολη.

Όσο η Τουρκία πέφτει στην αγκαλία της Κίνας τόσο η Ουάσιγκτον θα πιέζει την Άγκυρα με κάθε είδους μοχλό πίεσης.

Πριν από λίγες μέρες η κινεζική Alibaba επένδυσε στην Τουρκία 350 εκατ. δολάρια, άλλη μία επένδυση ένεση για την αναιμική και απομονωμένη τουρκική οικονομία.

Η Κίνα επιδιώκει μέσω της Τουρκίας και της Βουλγαρίας να θέσει σε εφαρμογή το νέο «Δρόμο του Μεταξιού», με την χρήση του σιδηρόδρομου.

Αυτό το σχέδιο της Κίνας υπάρχει σχεδιασμός να σταματήσει στην Βουλγαρία, με τις πιέσεις των ΗΠΑ προς την Σόφια να γίνονται (σ.σ. θα γίνουν και περισσότερο) ιδιαίτερα πιεστικές.

ΠΗΓΗ www.sporttime.gr

Σχετικά άρθρα

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Αυγούστου 2015 0
Η αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης ξεκίνησε. Ήδη ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, η Βασιλική Θάνου, ενώ…

ΥΠΕΣ: Ενίσχυση 20.000 ευρώ στο δήμο Σαμοθράκης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Φεβρουαρίου 2017 0
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα Δήμων της χώρας, ενέκρινε τις παρακάτω επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 355.000 ευρώ σε…