Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων για το ΚΥΤ

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:46
82 0

«Ενημέρωση από την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας».

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεδρίαση της, στις 22/02/2021, αποφάσισε να ζητήσει συναντήσεις, δια ζώσης, με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου 2021 και αν είναι εφικτό, στις 1 και 2 Μαρτίου 2021.

Προηγήθηκε ενημέρωση των κομμάτων για το θέμα της επέκτασης/ αναβάθμισης των δομών της κοινότητας Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18/02/2021, στην οποία συμμετείχαν:

  • Από τη Ν.Δ, ο βουλευτής Ν. Έβρου κ. Κελέτσης Σταύρος
  • Από το ΣΥΡΙΖΑ /Προοδευτική συμμαχία, ο βουλευτής Ν. Κορινθίας κ.Ψυχογιός Γεώργιος
  • Από το Κ.Κ.Ε , η βουλεύτρια Ν. Λέσβου κα Κομνηνάκα Μαρία
  • Από την Ελληνική Λύση , ο βουλευτής Σερρών κ. Μπούμπας Κωνσταντίνος
  • Το ΚΙΝ.ΑΛ δεν όρισε εκπρόσωπο.
  • Το Μέρα25 απέστειλε γραπτώς τις θέσεις του.

Στην πολύωρη συζήτηση, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις ξεκάθαρες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας που περιγράφονται στην υπ’ αρίθμ. 1/2021 Απόφαση Δ.Σ. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συμμετεχόντων κομμάτων που επιπροσθέτως δήλωσαν όλοι την αντίθεση τους στην αύξηση της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών.

Ο κ. Κελέτσης τόνισε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών από την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης που πρέπει να γίνει και τις προσλήψεις προσωπικού για την ταχύτερη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ο κ. Ψυχογιός τόνισε ότι επαρκεί η παρούσα δυναμικότητα , ότι είναι ενάντια στην ύπαρξη ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, υπέρ της ενίσχυσης της υπηρεσίας ασύλου και στη συνέχεια, αναλογική κατανομή σε δομές στην ενδοχώρα, μέσα από γρήγορες και σύννομες διαδικασίες.

Η κα Κομνηνάκα τόνισε ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφής εγκλωβισμού σε δομές φιλοξενίας, σε όλη τη χώρα, υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης, υπέρ των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι συμβασιούχων ολιγόμηνης απασχόλησης.

Ο κ. Μπούμπας τόνισε ότι όλοι όσοι εισβάλουν στη χώρα είναι λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα πρέπει να μεταφέρονται σε ακατοίκητα νησιά, είναι ενάντια σε μία αυτοδιοίκηση δέσμια στις κρατικές επιλογές και στις κομματικές περιχαρακώσεις των αιρετών.

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας ζήτησε από τους συμμετέχοντες, να προβούν σε όσες κοινοβουλευτικές ενέργειες οδηγήσουν σε ανατροπή της απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σχετικά άρθρα

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης BIKE FRIENDLY DESTINATION

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Μαΐου 2021 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης BIKE FRIENDLY DESTINATION Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρωτοπορεί καθώς είναι ανάμεσα στους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που πιστοποιείται…

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη βαριά ήττα – Μητσοτάκης: Είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαΐου 2019 0
Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που φέρνει στον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει από…

Αγριάνη Σουφλίου – Μετανάστες επιτέθηκαν σε νεαρούς κατοίκους του χωριού – Φόβος για χειρότερες καταστάσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Αυγούστου 2020 0
Νύχτα τρόμου στην Αγριάνη Σουφλίου. Δεκάδες μετανάστες επιτέθηκαν σε νεαρούς κατοίκους του χωριού για να τους πάρουν τρόφιμα στην κεντρική…