Την αναστολή λειτουργίας του συνοριακού σταθμού των Κήπων ζητάει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου από τον Πρωθυπουργό

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαρτίου 2020
424 0

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ταχύτατη εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 σε περισσότερες από 117 χώρες, έχει αναγκάσει τις περισσότερες κυβερνήσεις να λάβουν πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται 368 θάνατοι στην Ιταλία, 113 στο Ιράν και 105 στην Ισπανία.

Τα δεδομένα αυτά έχουν αναγκάσει πολλά ευρωπαϊκά κράτη να προβούν σε διακοπή των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και σε κλείσιμο των συνόρων τους προκειμένου να περιορίσουν την ραγδαία εξάπλωση και την περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού.

Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 και έχει θέσει σε καραντίνα 10.330 άτομα που είχαν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, όμως, εκφράζονται ανησυχίες ότι τα κρούσματα στη γείτονα χώρα είναι περισσότερα λόγω και των ανατολικών συνόρων της με το Ιράν, δηλαδή την τρίτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία θεωρείται χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των χωρών που συνορεύουν με αυτή.

Ενόψει των ανωτέρω δεδομένων θεωρούμε ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων για την προστασία των κατοίκων του Έβρου αλλά και των εργαζομένων στο τελωνείο και ειδικότερα η απαγόρευση διερχομένων από το συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μέχρι σήμερα παρατηρείται αυξημένη κίνηση επιβατών και οχημάτων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η κυβέρνηση έχει λάβει μέχρι σήμερα όλα εκείνα τα πρόσφορα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσής του. Θεωρούμε, όμως, ότι η ανεμπόδιστη κυκλοφορία πολιτών από και προς την Τουρκία ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του Έβρου και ως εκ τούτου για την υγεία όλων των Ελλήνων. Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα και θα λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία όλων μας.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

 

Κοινοποίηση:

Κο Νικόλαο Χαρδαλιά

Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Κο Γεώργιο Πιτσιλή

Διοικητή ΑΑΔΕ

Σχετικά άρθρα

22.976€ και είδη πρώτης ανάγκης από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στους πυρόπληκτους

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Αυγούστου 2021 0
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως με χρέος ευθύνης προς την τοπική μας κοινωνία ενημερώνει σχετικά με την συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων…

140.000 ευρώ έκτακτη ενίσχυση στον Δήμο Διδυμοτείχου από το Υπ. Εσωτερικών για αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Αυγούστου 2018 0
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.920.000 ευρώ σε 10 Δήμους της χώρας…

ΔΕΥΑΑ: Επισκευή βάσης φρεατίου συγκέντρωσης απορροής ομβρίων υδάτων στον οικισμό της Χηλή

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2021 0
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης Οικισμός ΧΗΛΗ Επισκευή βάσης φρεατίου συγκέντρωσης απορροής ομβρίων υδάτων του πλακοσκεπή που καταλήγει βρόχινο νερό…