Την αποπομπή του Φίλη ζητάει ο Νικολόπουλος

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:24
501 0

Την αντικατάσταση του Νίκου Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας ζητάει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, από τον πρωθυπουργό.

 Με ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στο γνωστό ζήτημα των δηλώσεων του κ. Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, σημειώνοντας ότι εκτός των αλγεινών εντυπώσεων που δημιούργησαν στην ελληνική κοινή γνώμη οι συγκεκριμένες απόψεις του κ. Φίλη, τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υπεράσπισης της ιστορίας και των απόψεων που διαχρονικά διατυπώνει η εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει μάλιστα, πως οι Αρμένιοι, που αποτελούν την άλλη εθνότητα που υπέστη γενοκτονία από τους Τούρκους, έχουν ήδη καταφέρει να αναγνωρίζεται η γενοκτονία των προγόνων τους από 28 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Βατικανό, η Ολλανδία, η Σουηδία και πολλές άλλες. Και την Αρμενική Γενοκτονία οι Τούρκοι την αρνούνται. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το γερμανικό Κοινοβούλιο μόλις εφέτος να εγκρίνει προσχέδιο νόμου αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας , προκαλώντας “σεισμό “ στην Τουρκία.

Τονίζοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι έζησαν και πέθαναν στην Ελλάδα με τον καημό των εγκλημάτων της γενοκτονίας και του ξεριζωμού του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και ότι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ συμβαδίζει με την εθνική θέση (όπως έχει πει και η κυβερνητική εκπρόσωπος κ.’Ολγα Γεροβασίλη), ο κ. Νικολόπουλος ρωτάει τον πρωθυπουργό εάν σκοπεύει να απομακρύνει τον κ. Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας,  αλλά και γιατί δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή ακόμα ο νόμος 4285/2014 και το άρθρο 2 αυτού, που καθορίζει τις ποινικές ευθύνες για αρνητές γενοκτονίας, που έχει αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων.

http://www.enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Δικηγορικος Συλλόγος Αλεξανδρούπολης προς βουλευτές Έβρου: “Η ευθύνη είναι δική Σας”

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαΐου 2016 0
Κυρία/κύριοι βουλευτές, Εντός ολίγων ωρών, καλείστε να αναλάβετε την ευθύνη της νομοθέτησης ενός ασφαλιστικού – φορολογικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από…

ΚΙΝΑΛ: Να ληφθούν άμεσα συμπληρωματικά μέτρα για την επιβίωση των καφεστιατορίων

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Απριλίου 2020 0
Να ληφθούν άμεσα συμπληρωματικά μέτρα για την επιβίωση των καφεστιατορίων Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας, αφουγκραζόμενος…

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ για μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιανουαρίου 2019 0
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη , «Ενότητα για μια Νέα Πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη…

Κώστας Χατζηαναγνώστου: “Δεν έγινε σεισμός αυτό είναι το μπαλκόνι του 4ου ορόφου του “ΜΕΓΑΡΟΥ” της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης όπου στεγάζεται το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαΐου 2017 0
Το συμβάν σχολίασε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Αρχιφύλακας Τροχαίας Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Χατζηαναγνώστου: