Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:33
1102 0

Με κεντρικό σύνθημα “ΕΙΡΗΝΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ” πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Ν. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

“Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι με ενότητα προωθούμε τα δίκαια αιτήματά μας και παλεύουμε για τα δικαιώματά μας” τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο Νομού Έβρου κ. Ευστάθιος Ασπιώτης

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου αναφέρει:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Η 1η Μαΐου του 2018 εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων αποτελεί για όλους τους Έλληνες ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και συνέχισης των κινητοποιήσεών τους απέναντι στην πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κρυφτεί πίσω από τίτλους και ονομασίες, όπως «συνέχιση του προγράμματος» ή «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο» ή «Θεσμούς» ή «έξοδος από τα μνημόνια», η πραγματικότητα είναι ότι τα μνημονιακά μέτρα συνεχίζονται και πως το καλύτερο πειθήνιο και εκτελεστικό όργανο των δανειστών και του κεφαλαίου στα χρόνια των μνημονίων είναι η κυβέρνηση τους.

Οι μάσκες έπεσαν…

Η συρρίκνωση του δημοσίου και των υπηρεσιών του συνεχίζεται.

Οι ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς δικαιώματα είναι η μόνιμη εικόνα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τα βασικά αγαθά της παιδείας και της υγείας μαραζώνουν λόγω των τεράστιων περικοπών χρηματοδότησής τους και επιβιώνουν λόγω της φιλότιμης προσπάθειας του μειωμένου προσωπικού που εργάζεται σ’ αυτούς τους τομείς.

Η τεράστια ανεργία και η φυγή στο εξωτερικό με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής γυρίζουν την Ελλάδα 60 και 70 χρόνια πίσω.

Η συρρίκνωση των μισθών και η αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων μετά το Γ΄ μνημόνιο της κυβέρνησης οδηγούν ακόμα και τους πολίτες που έχουν εργασία να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις πάγιες υποχρεώσεις τους.

Με την κίνηση στην αγορά να συνεχίζει να είναι υποτονική και παράλληλα με φόρους και εισφορές στο 80% του τζίρου τους οι επιχειρηματίες έχουν φτάσει στο σημείο να είναι υπάλληλοι της κυβέρνησης μέσα στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Οι Έλληνες πλέον θα χάνουν την πρώτη τους κατοικία ακόμα και για χρέη των 500€ προς το δημόσιο.

Το ξεπούλημα δημόσιων αγαθών (ρεύμα, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.) σε ιδιώτες, καθώς και η υπόδουλη εξωτερική πολιτική θα αυξήσουν το κόστος της καθημερινότητάς μας και θα μας κάνουν «ξένους» στον τόπο μας.

Οι μάσκες έπεσαν.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν μπορούν να αλλοιώσουν πλέον την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς δεν αγγίζει μόνο τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά αφορά κάθε Έλληνα πολίτη.

Οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες πολιτικές και να συνεχίσουμε τους αγώνες των προγόνων μας.

Να σταθούμε απέναντι σε μια κυβέρνηση που είχε το θράσος να καταργήσει ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας.

 

Σχετικά άρθρα

Δημήτρης Αδαμίδης: «Η αλήθεια για τα ασανσέρ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης: απεκαλύφθη σωρεία παρανομιών από το 2002 έως το 2016 σε βάρος του νοσοκομείου»

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Φεβρουαρίου 2018 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/2/2018 «Η αλήθεια για τα ασανσέρ του Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης: απεκαλύφθη σωρεία παρανομιών από το 2002 έως το 2016 σε…

Αν. Δημοσχάκης: “Με καταργήσεις δρομολογίων “αναβαθμίζει” η Κυβέρνηση το σιδηροδρομικό δίκτυο στον Έβρο;”

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Ιανουαρίου 2018 0
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, για…