Την πάτησε πολύ άσχημα ο Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:13
214 0
To ΣτΕ της Τουρκίας άνοιξε τον δρόμο στον Ερντογάν με την απόφασή του να επιτραπεί η αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και αυτός έσπευσε να μετατρέψει τον ναό από μουσείο σε τζαμί. Όχι όμως χωρίς οικονομικές επιπτώσεις για την οικονομία της πόλης και της Τουρκίας γενικότερα.

Με την κατάργηση του εισιτηρίου, όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα πια στον ναό, με τον εκπρόσωπο του Πούτιν να το δηλώνει δημόσια ότι είναι καλό για τους Ρώσους επισκέπτες.

Οι φωνές στην Τουρκία δυναμώνουν αφού η οικονομική ζημία για την πόλη θα ανέρθει σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ανά έτος. Μόνο για το 2019 οι επισκέπτες του ναού ήταν 3.727.361 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας απέφεραν 72 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία.

Με το εισιτήριο να κυμαίνεται στα 15 ευρώ και τα ξενοδοχεία να έχουν τιμές για διανυκτέρευση στα επίπεδα των 360 ευρώ, οι έμποροι και ξενοδόχοι έχουν ήδη αντιληφθεί τη ζημιά από αυτήν την απόφαση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα έσοδα από όλα τα μουσεία της Ελλάδας συνολικά φτάνουν στα 23,3 εκατομμύρια ευρώ, περίπου το 1/3 των εσόδων που έχει μόνη της η Αγία Σοφία.

Μέσα σε αυτά τα χαμένα έσοδα πρέπει να προστεθούν τα νέα έξοδα συντήρησης του μνημείου που πλέον περνούν στο ίδιο του τουρκικό κράτος και όχι πια στη σουηδική εταιρεία SICPA που είχε αναλάβει 50 μνημεία συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Σοφίας.

ΠΗΓΗ www.aftodioikisi.gr

Σχετικά άρθρα

Αυτόματες ρυθμίσεις σε όλα τα δάνεια

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Νοεμβρίου 2015 0
Τις τυποποιημένες διαδικασίες μέσω των οποίων θα ομαδοποιούνται οι δανειολήπτες ανάλογα με το είδος του δανείου, το υπόλοιπο της οφειλής…

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2016 0
Ο Δήμος Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Αν.…