Την Ροδόπη θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:54
467 0

Στην Ροδόπη θα βρεθεί στα τέλη Μαΐου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος αναμένεται μεταξύ άλλων να επισκεφτεί τις Σάπες, όπου θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και να εγκαινιάσει τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον θεμέλιο λίθο των οποίων είχε θέσει ο ίδιος πριν από 6 χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε μάλιστα ότι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων είχε δηλώσει στον Πατριάρχη, κατά την τελετή της θεμελίωσης, ότι θα τον καλέσουν για να πραγματοποιήσει και τα εγκαίνια.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, η επίσκεψη αυτή έγινε δυνατή σε συνεργασία με την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ενώ έχουν σαν στόχο το πρόγραμμα της επίσκεψής του να εμπλουτιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Άλλωστε η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, στην προσπάθειά εξωστρέφειας που καταβάλλει, ενώ αναμένεται να ζητήσουν και την βοήθειά του ίδιου για την προώθηση των αιτημάτων της στο διεθνή χώρο, όπως η αναγνώριση του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας ως μνημείο από την UNESCO.

ΠΗΓΗ www.paratiritis-news.gr

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Σεπτεμβρίου 2019 0
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.

Πλήθος κόσμου στην παραδοσιακή θρησκευτική εκδήλωση των Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων στο οροπέδιο Χίλια

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Αυγούστου 2017 0
Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 4 , 5 και 6 Αυγούστου 2017 η παραδοσιακή θρησκευτική εκδήλωση των Μουσουλμάνων Αλεβιτών Μπεκτασήδων συμπατριωτών μας…

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ… Σκέψεις για την πραγματική αποστολή του Στρατού.. (άρθρο του Ηλία Ν. Ηλιακόπουλου, Δρ. Νομικής, δικηγόρο)

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Μαΐου 2016 0
Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.. Σκέψεις για την πραγματική αποστολή του Στρατού.. Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλου, Δρ. Νομικής, δικηγόρο Η…