Την τροποποίηση της ΚΥΑ για τα διόδια στη Μέστη ζητάει το ΠΡΑΤΤΩ Ροδόπης, Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:46
518 0

Το ΠΡΑΤΤΩ, Ροδόπης και Έβρου, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την προκήρυξη τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων (μεταξύ των οποίων και στην περιοχή Μέστη), την οποία αποφάσισε η Εγνατία Α.Ε, βάσει της ΚΥΑ 6686/2014.
Η λειτουργία διοδίων στη Μέστη θα πλήξει οικονομικά κατοίκους και επιχειρήσεις των νομών Έβρου και Ροδόπης, αυξάνοντας το κόστος μετακίνησης – ειδικά όσων επισκέπτονται τακτικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,  καθώς και τις  τιμές των προϊόντων και το ήδη υψηλό μεταφορικό κόστος των τοπικών επιχειρήσεων.
Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ ζητά την τροποποίηση της ΚΥΑ 6686/2014, των πρώην Υπουργών Χαρδούβελη και Χρυσοχοΐδη, την οποία υπέγραψαν χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και φορείς, αγνοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες των νομών μας.
Η τροποποίηση της ΚΥΑ απαιτείται για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση του σημαντικού ρόλου που αυτές διαδραματίζουν σε εθνικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Τιμήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης και των Εθνικών Αγώνων κατά του ναζισμού και φασισμού

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαΐου 2021 0
Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (άρθρο 4 παρ.1 του Ν.2703/1999), ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής…

Θεόδωρος Σκίνδρης: “Άγνωστοι πέταξαν εντός του κυνοκομείου του Δήμου Διδυμοτείχου ωμά κόκκαλα με κίνδυνο να προκαλέσουν τον θάνατο των σκυλιών”

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιουνίου 2021 0
Όπως αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Διδυμοτείχου κ. Θεόδωρος Σκίνδρης:  Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι άγνωστοι είχαν μεταβεί κατά τις πρώτες πρωινές…