Το ΠΡΑΤΤΩ, Ροδόπης και Έβρου, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την προκήρυξη τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων (μεταξύ των οποίων και στην περιοχή Μέστη), την οποία αποφάσισε η Εγνατία Α.Ε, βάσει της ΚΥΑ 6686/2014.
Η λειτουργία διοδίων στη Μέστη θα πλήξει οικονομικά κατοίκους και επιχειρήσεις των νομών Έβρου και Ροδόπης, αυξάνοντας το κόστος μετακίνησης – ειδικά όσων επισκέπτονται τακτικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,  καθώς και τις  τιμές των προϊόντων και το ήδη υψηλό μεταφορικό κόστος των τοπικών επιχειρήσεων.
Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ ζητά την τροποποίηση της ΚΥΑ 6686/2014, των πρώην Υπουργών Χαρδούβελη και Χρυσοχοΐδη, την οποία υπέγραψαν χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και φορείς, αγνοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες των νομών μας.
Η τροποποίηση της ΚΥΑ απαιτείται για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση του σημαντικού ρόλου που αυτές διαδραματίζουν σε εθνικό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροΣτις 3.000 οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Βουλγαρία!
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της γραμματείας γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ Έβρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού