Την τροποποίηση της ΚΥΑ για τα διόδια στη Μέστη ζητάει το ΠΡΑΤΤΩ Ροδόπης, Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:46
442 0

Το ΠΡΑΤΤΩ, Ροδόπης και Έβρου, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την προκήρυξη τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων (μεταξύ των οποίων και στην περιοχή Μέστη), την οποία αποφάσισε η Εγνατία Α.Ε, βάσει της ΚΥΑ 6686/2014.
Η λειτουργία διοδίων στη Μέστη θα πλήξει οικονομικά κατοίκους και επιχειρήσεις των νομών Έβρου και Ροδόπης, αυξάνοντας το κόστος μετακίνησης – ειδικά όσων επισκέπτονται τακτικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,  καθώς και τις  τιμές των προϊόντων και το ήδη υψηλό μεταφορικό κόστος των τοπικών επιχειρήσεων.
Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ ζητά την τροποποίηση της ΚΥΑ 6686/2014, των πρώην Υπουργών Χαρδούβελη και Χρυσοχοΐδη, την οποία υπέγραψαν χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και φορείς, αγνοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες των νομών μας.
Η τροποποίηση της ΚΥΑ απαιτείται για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την ενίσχυση του σημαντικού ρόλου που αυτές διαδραματίζουν σε εθνικό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των μεταλλείων Κίρκης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Νοεμβρίου 2017 0
Kαλή είδηση έβγαλε το 6ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κομοτηνή καθώς δια στόματος αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ανακοινώθηκε η αποκατάσταση του…

Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό Σώμα δίνει τη μάχη της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Αυγούστου 2020 0
Τα Διαπόντια Νησιά επισκέπτεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, παρακολουθώντας τα υπό εξέλιξη μέτρα του Λιμενικού για…