Αναστάσιος Δημοσχάκης

ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΌΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ: ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ, Η ΣΥΜΠΝΟΙΑ, Η ΟΜΟΘΥΜΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΟΘΗΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ!

Ενημερώθηκα σήμερα ώρα 13.00’ από τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει ΕΠΕΚΤΑΣΗ & ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΚΥΤ) ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ!!
Υπογράμμιζα στον λόγο μου ότι η λογική, η σωφροσύνη, η “ολύμπια” υπομονή και η πίστη στην στοργή και στην φροντίδα του Πρωθυπουργού για τον Έβρο, ήταν η καλύτερη στάση σε μια μεγάλη δοκιμασία που πέρασε η περιοχή μας!!
Η “φωνή” του Έβρου έφτασε εκεί που έπρεπε και εισακούστηκε!!

Η μεγάλη αυτή Νίκη ας γίνει οδηγός!! Οδηγός συνετής, ψύχραιμης και τεκμηριωμένης διεκδίκησης για τον τόπο μας!!

Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Από την πρώτη στιγμή καθαρά και δημόσια, σε επικοινωνία με τον κόσμο, σε τηλεδιασκέψεις και συζητήσεις είτε στον Έβρο είτε στην Αθήνα αλλά και πάντα με παρουσία στην αγωνία του κόσμου, για παράδειγμα στην πλατεία της Ορεστιάδας, ήμουν αντίθετος στον αρχικό σχεδιασμό που μας έγινε γνωστός στις 29 Δεκεμβρίου.

Πρώτα απ’ όλα ΠΟΛΙΤΗΣ του Έβρου και μετά ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

Σήμερα πιστεύω ότι η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μας οδήγησε στη θετική εξέλιξη που προήλθε ως επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου:

«Καμία αύξηση, καμία αναβάθμιση της χωρητικότητας στο ΚΥΤ Φυλακίου»

Μια θετική εξέλιξη που προφανώς δεν επιδέχεται πανηγυρισμούς αλλά προήλθε ως συνέπεια της αγωνίας όλης της τοπικής κοινωνίας.

Από την πρώτη στιγμή αυτό που ζητούσα ήταν η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Κι αυτό επετεύχθη. Η περιοχή μας εδώ και χρόνια δοκιμάζεται σκληρά με το μεταναστευτικό κι αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό προσπαθούσα να εξηγήσω με επιχειρήματα παντού.

Η ανακοίνωση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται την κοινωνία και γίνεται σήμερα, ένα χρόνο μετά τα επεισόδια της Καθαράς Δευτέρας και της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία. Επεισόδια που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων μας. Τότε που ξετυλίχτηκε ένα κουβάρι αποφάσεων του Πρωθυπουργού, όπως η αποτροπή της απόπειρας παραβίασης των συνόρων μας, η πρόσληψη εκατοντάδων συνοριοφυλάκων, η επέκταση κι επιδιόρθωση του φράχτη.

Χαίρομαι για τη σημερινή θετική εξέλιξη αλλά δεν επαναπαύομαι. Είναι εξάλλου πολλά αυτά που πρέπει να παλέψουμε για την περιοχή μας.

Ας μην προτρέχει κάποιος να καρπωθεί νίκες, η σημερινή θετική παρέμβαση προέρχεται και πιστώνεται στους Εβρίτες και στις Εβρίτισσες και μόνο σε αυτούς.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΞΑΡΧΗΣ.

Σταύρος Κελέτσης

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση, ακούγοντας με προσοχή τα επιχειρήματά μας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να προχωρήσει η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, ακύρωσαν το συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Αποδείχθηκε ότι στη Δημοκρατία η διαβούλευση και η ανταλλαγή επιχειρημάτων έχουν νόημα και φέρνουν αποτέλεσμα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια δημοκρατική Κυβέρνηση, που πιστεύει και εξαντλεί τον διάλογο σε όλα τα επίπεδα.

Προσωπικά αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος γιατί πάντοτε υποστήριξα τον διάλογο και την διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη των Εβριτών και της λογικής

Προηγούμενο άρθροΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΟ MAXIMUM FM ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ (γράφει ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος)
Επόμενο άρθροΟι ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων