Τμήμα Υγείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ: είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με τα στελέχη μας όπου χρειαστεί

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:53
149 0

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία του Έβρου, αυτή τη δύσκολη ώρα το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου επισκέφθηκε το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης στις 12 Μαρτίου και το Γ.Ν. Διδυμοτείχου στις 16 Μαρτίου.

Στις διοικήσεις δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με τα στελέχη μας όπου χρειαστεί (βάζοντας πλάτη), ώστε όλοι μαζί να νικήσουμε την επιδημία και τις επιπτώσεις της.

Οι διοικήσεις των Νοσοκομείων, μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και υπάρχει πλήρης προετοιμασία για την αντιμετώπιση ασθενών με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Παρ’ όλες τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό (οι οποίες ευχόμαστε να μην καταστούν “κερκόπορτα” για επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό), διαπιστώθηκε εγρήγορση και προσπάθεια για όσο το δυνατό καλύτερη αντιμετώπιση της πρωτοφανούς σε παγκόσμιο επίπεδο απειλής για τη δημόσια υγεία.

H πανδημία από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 αποδεικνύει πως το βασικό ανάχωμα και η σε δεύτερο χρόνο αντιμετώπιση – λύση, σε σοβαρές υγειονομικές κρίσεις, είναι το δημόσιο σύστημα υγείας. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να στηρίξει Δημόσια Νοσοκομεία και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό, χρηματοδότηση και εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην παρούσα υγειονομική κρίση.

Είμαστε στο πλευρό των λειτουργών υγείας που με αυταπάρνηση υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία και καλούμε τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία, κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.

Αλεξανδρούπολη, 16 Μαρτίου 2020

Τμήμα Υγείας
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ

Σχετικά άρθρα

Διακήρυξη της Επιτροπής Ελληνισμού

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Φεβρουαρίου 2021 0
Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική παραχώρηση από γενέσεως του ελλαδικού κράτους. Με αυτή τη συμφωνία παραδόθηκε ο…

Λαϊκή Συσπείρωση: ΟΧΙ στην αύξηση των τροφείων – Αγώνας για Δημόσιους σύγχρονους δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς για βρέφη και παιδία

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Οκτωβρίου 2015 0
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ   ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ & ΠΑΙΔΙΑ…

Εκλογή νέων μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2019 0
Την πρώτη του ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Περιφεριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο του…