Τμήμα Υγείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ: είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με τα στελέχη μας όπου χρειαστεί

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:53
278 0

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία του Έβρου, αυτή τη δύσκολη ώρα το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Έβρου επισκέφθηκε το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης στις 12 Μαρτίου και το Γ.Ν. Διδυμοτείχου στις 16 Μαρτίου.

Στις διοικήσεις δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε με τα στελέχη μας όπου χρειαστεί (βάζοντας πλάτη), ώστε όλοι μαζί να νικήσουμε την επιδημία και τις επιπτώσεις της.

Οι διοικήσεις των Νοσοκομείων, μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και υπάρχει πλήρης προετοιμασία για την αντιμετώπιση ασθενών με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Παρ’ όλες τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό (οι οποίες ευχόμαστε να μην καταστούν “κερκόπορτα” για επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό), διαπιστώθηκε εγρήγορση και προσπάθεια για όσο το δυνατό καλύτερη αντιμετώπιση της πρωτοφανούς σε παγκόσμιο επίπεδο απειλής για τη δημόσια υγεία.

H πανδημία από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 αποδεικνύει πως το βασικό ανάχωμα και η σε δεύτερο χρόνο αντιμετώπιση – λύση, σε σοβαρές υγειονομικές κρίσεις, είναι το δημόσιο σύστημα υγείας. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να στηρίξει Δημόσια Νοσοκομεία και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό, χρηματοδότηση και εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην παρούσα υγειονομική κρίση.

Είμαστε στο πλευρό των λειτουργών υγείας που με αυταπάρνηση υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία και καλούμε τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία, κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.

Αλεξανδρούπολη, 16 Μαρτίου 2020

Τμήμα Υγείας
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ

Σχετικά άρθρα

Δημοπρατείται το έργο φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα ~ Σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή, Ξάνθη-Δράμα και Καβάλα

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Δεκεμβρίου 2020 0
Δημοπρατείται το έργο φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα Σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή, Ξάνθη-Δράμα και Καβάλα Μετά την έγκριση των…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Δεκεμβρίου 2015 0
Αλεξανδρούπολη, την 8η Δεκεμβρίου 2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4162/8-1-2015 Προς Κο Χρήστο Σπίρτζη Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Αθήνα…